2021-11-29 09:31Pressmeddelande

Pressinbjudan - Välkommen till invigning av Gällivares nya kommunvapen!

Kommunalråden berättar kort om bakgrunden. Face of Gällivare pratar om vikten och behovet av det nya vapnet, varpå Landshövding Lotta Finstorp inviger det nya vapnet.

Därefter kommer det finnas tid för intervjuer och tårta.

Det beslutades i kommunfullmäktige den 9e mars 2020 att Gällivare kommuns kommunvapen ska ändras och nu är tiden äntligen inne.

Det nya kommunvapnet kommer fortsatt att genomsyras av rennäringen och metallindustrin genom gruvorna och bibehåller en stolthet som vi kan bära i nutid och med vår historia.

Förändringen handlar även om att skicka ut en stark signal att Gällivare är en kommun som jobbar för jämställdhet där kvinnor och män ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla områden i livet.

 

När: 1 december kl. 14.00

Var: Kunskapshuset i Gällivare, lokal Björnen

 

Varmt välkomna!

 

Johan Winblad

Kommunikatör

Gällivare kommun

Johan.winbladvonwalter@gallivare.se

0730-58 35 07

 

Ann Bergqvist

Kommunikatör

Telefon: 0970-818605

Mail: ann.bergqvist@gallivare.se

 

 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.