2023-01-19 13:37Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN - RE-form 4-årsjubileum

Varmt välkomna när informationscentret RE-form fyller fyra år.

Här har du möjlighet att överblicka samhällets förändringar. Genom bland annat film och VR tas du med på resan från förtid och nutid till framtida scenarion. 

Tisdag 24 januari i Norrskensgallerian, Gällivare.

RE-form är öppet som vanligt hela dagen kl. 11.00-18.00.

Programpunkter

11.00 Kommunalrådet Birgitta Larsson (s) hälsar välkommen och inviger dagen.
13.00-15.00 Planeringsavdelningen finns på plats och informerar samt svarar på frågor.
14.00-16.00 Tillväxt- och attraktivitetsavdelningen finns på plats och informerar samt spelar in till podden "Typiskt Gällivare".
15.00-15.45 Multiaktivitetshuset: Projektledare Örjan Matti och projektchef Dan Johansson berättar om byggprojektet och svarar på frågor.
15.00-18.00 Personalenheten informerar om lediga jobb.
16.00 Trollihopp och författaren Magnus Emlén visar sin utställning.

Välkomna!


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Närheten till naturen ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund