2020-04-17 06:30Pressmeddelande

Ny kommundirektör tillsatt

null

Tjänsten som kommundirektör är nu tillsatt och vi är glada att hälsa tidigare malmbergsbon Monica Holmqvist välkommen till kommunen.

- Vi är mycket glada att Monica med hennes gedigna bakgrund och tar sig an uppdraget att vara med och utveckla Gällivare till en arktisk småstad i världsklass, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Ölvebo.

Holmqvist kommer närmast från Kommunförbundet i Skåne där hon har arbetat som förbundsdirektör de senaste åtta åren. Hon har en bred bakrund bland annat som länsråd i Jönköping, kommunchef i Tranås och Växsjö, där hon tillika jobbat som VD i kommunernas koncernföretag.

- Monica har mångåriga erfarenhet av ledande positioner från tidigare uppdrag och hon kommer att bli en mycket värdefull och kompetent nyckelspelare i Gällivare kommun, säger kommunalrådet Birgitta Larsson

Monica är född och uppvuxen i Malmberget under flicknamnet Flodström, ett namn hon kommer att byta tillbaka till. Under alla år har hon flitigt besökt kommunen för att hälsa på familj som finns kvar här. Naturen fjällen och friluftslivet är stora intressen.

- Känns otroligt spännande och inspirerade att få återknyta till mina rötter och kunna bidra till den fantastiska utveckling som sker i Gällivare just nu, säger Holmqvist.

Monicka Holmkvist flyttade från kommunen i mitten av 80-talet då hon började studera juridik. Hon är utbildad jurist inom företags och förvaltningsrätt vid Umeå universitet.

Holmqvist kommer att börja sitt arbete vid kommunen senast den 1 juli.

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund