2018-06-20 10:56Pressmeddelande

​MF:s - Gällivares första drive-in

null

En 50-tals inspirerad grill har landat på Schaktmästaregatan i Gällivare. På MF:s serveras en klassisk grillmeny samt husmanskost och här finns även en kiosk.

Grillen som tidigare stod vid Centralskolan mitt i stan har flyttats till sin nya adress och totalrenoverats. Inredningen går i 50-talsstil och många detaljer till restaurangen är specialbeställda från USA. Ägarduon Mathias Sannelind och Fredrik Nilsson, Sannelind & Nilsson Invest AB, planerar redan en utbyggnad för att få plats med fler gäster.

- Vi har satsat mycket för att det ska fungera över tid och under alla årstider. Elektroniska menyer ska göra det enkelt att göra förändringar och luckorna till drive-in delen får inte frysa under vintern. Personalen står och går hela dagarna så de har fått ordentliga skor och specialmattor. Och alla anställda har gått livsmedelsutbildning, säger en av ägarna Fredrik Nilsson.

Restaurangen har elva anställda som fick en rivstart när MF:s öppnade för några veckor sedan.

- Ja, vi har haft fullt upp från första stund. Under helgen som gick när Midnight Sun Meet var i stan serverade vi barnmålen i raggarbilar. Det var uppskattat, säger Linda Svalenström, restaurangchef.

raggarbilar

- Vi försöker göra lite extra som att vi exempelvis har en hoppborg utanför restaurangen när vädret tillåter. I kiosken säljer vi mjuk- och kulglass och stans billigaste snus, avslutar Fredrik.

MF:s har öppet kl 10-21 på vardagar och 11-20 på helger. För mer information se MF:s hemsida.

hoppborg

Nyheterna ges ut av:

Gällivare kommun Avki logo

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund