2017-11-13 12:01Pressmeddelande

​HTM håller Gällivare rullande

null

Holmgrens Truck-Motor (HTM) jobbar med service och reparationer av lastbilar, fordon och maskiner som truckar, specialbyggda fordon och påbyggnader. Eller som personalen själva säger det; ”Vi lagar allt som rör sig, låter och lyser”.

Representanter från kommunledningen och utvecklingsenheten har besökt HTMs verkstad och lagerbutik och fick en rundvandring i lokalerna. Företagets VD Malin Lindqvist och verkstadschefen Emil Nyström berättar entusiastiskt om det dagliga arbetet där ingen dag är den andra lik.

- Vi utför service och reparationer åt LKAB, Aitik och entreprenörer men vi reparerar också komponenter från maskiner. Vi gör mycket jobb åt hyrfirmorna på orten som exempelvis Ramirent, säger Malin och fortsätter;

- För oss handlar det många gånger om att släcka bränder, man vet inte när en maskin går sönder så den dagliga planeringen går inte att styra. Det handlar om stora pengar om en lastbil står så därför har vi jourverksamhet varje dag, året runt.

Under 2017 utsågs HTM till årets företagare och fick också ta emot mångfalds- och jämställdhetsstipendiet på Gällivaregalan.

- Det grundar sig i att alla ska må bra på jobbet. Alltifrån hur man pratar med varandra och kulturen i verkstaden, förklarar Malin.

- Ett mycket positivt besök, tryggt att höra att de fortsätter sitt viktiga arbete med mångfald och jämställdhet där man har respekt för varandra. Att man ser styrkan i varandras olikheter och man skapar en trygg arbetsmiljö. Ett tecken på det är att personalen väljer att stanna med en liten personalomsättning, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

HTM är ett litet familjeägt företag med 15 anställda. Ambitionen är att växa till ca 20 anställda. Under 2016 omsattes 22,6 miljoner kronor.

- Vi anställde nyligen en kille från Litauen som kommit hit med sin familj. Vi hoppas han ska utvecklas hos oss och få hjälp med att lära sig språket via svenska för invandrare. Och just nu söker vi två lastbilsmekaniker, säger Malin.

- Ett jätteintressant företagsbesök på HTM, företaget som håller Gällivare rullande. Ett anrikt företag med en ung och spännande ledning, avslutar kommunalrådet Lars Alriksson.

Läs mer om Holmgrens Truck-Motor här.

Malin Lindqvist

Nyheterna ges ut av:

Gällivare kommun Avki logo Gellivare Lapland

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund