2019-09-30 13:43Pressmeddelande

​Elon ökar i Gällivare

null

Elon i Gällivare var en av de första butikerna i Sverige att lansera kedjans nya nordiska koncept med ett brett sortiment inom hemprodukter. Lanseringen skedde i samband med flytt till helt nya lokaler på Treenighetens väg. Kundtillströmningen har ökat med 150 % och försäljningen med 30 % sedan nyöppningen så de lokala handlarna Tim och Joel Eriksson är mer än nöjda med satsningen.

Den nya Elonbutiken är mer än en samling varor till salu. Den är en förlängning av kundens hem. Ett ställe där man kan mötas och trivas, med lika mycket fokus på service och inspiration som på försäljning. Butiken blir också utlämningsställe för kedjans näthandel.

- Under de fyra invigningsdagarna hade vi 2500 besökare och samma försäljning som på två bra månader, säger Tim Eriksson.

- Ett intressant företagsbesök som presenterades på ett professionellt sätt. De har verkligen lyckats skapa en varm och hemtrevlig miljö i sin nya butik. Ett bra komplement är också att man kan beställa varor på nätet och hämta dem i butik, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

- Ett intressant besök på Elon där vi möttes av ägarna i den varma och välkomnande entrén. Det kändes som att komma hem när vi klev in i butiken. Ägarna presenterade deras nya koncept och jag blev oerhört inspirerad av deras information om nybyggnationen och arbetet med inredning och utförande av butiken. Hela konceptet utstrålade nytänk och framåtanda, säger Birgitta Larsson, kommunalråd.

- Riktig kul att se Elons nya butik, den första etableringen vid 45:an. Väldigt intressant att höra om förändringsresan och deras nya koncept i butiken. Ett snyggt, modernt och lättöverskådligt upplägg i butiken, säger Henrik Ölvebo, kommunalråd.

Elon i Gällivare har totalt fem anställda och företaget rekryterar just nu fler personer.

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund