2019-09-25 15:28Pressmeddelande

​Alpina juniorlandslaget till Dundret

null

Förberedelserna är i full gång inför den kommande skidsäsongen på Dundret. Vintern rivstartar med att det alpina juniorlandslaget har aviserat att de vill komma och träna på Dundret den 7-15 november.

- Det ska bli kul att komma tillbaka till Dundret och jag vill gratulera till att kommunen köpt tillbaka anläggningen, det gläder en gammal skidgymnast, säger Magnus Larsson tränare för det alpina juniorlandslaget.

- Jag blev jätteglad när Magnus kontaktade mig och ville komma och ha försäsongsträningen förlagd till Dundret, vi har Sveriges bästa backe för den typen av träning som de eftersöker. Tack vare vårat samarbete med skidgymnasiet så vet vi exakt vad som krävs av oss i leverans för att hålla bra nivå på backarna! Trycket är högt nu och förutom alpina juniorlandslaget så kommer bland annat även den alpina superstjärnan Henrik Kristoffersen synas i backarna under november! Väldigt spännande start för oss, säger Tobias Larsson, verksamhetschef på Dundret.

- Det är ett bra kvitto på att vi gjort rätt som köpt Dundret och det bådar gott inför den kommande utvecklingen av anläggningen, säger Jeanette Wäppling, ordförande Dundret Gällivare Fjällanläggning AB.

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund