2015-07-01 09:06Nyheter

Tre priser som sammanför Gällivare

null

Ett av Norrbottens största och modernaste hotell, en varm känsla av Gällivare och jultomten. Det handlar om bredd och att prisa det där extra som gruvsamhället i norr arbetar för.
– Det känns som ett erkännande att bli prisad av ett så stort och bra företag som LKAB, säger Peter Aasa.

Under Gällivaregalan delades flera fina priser ut till väl förtjänta pristagare. En av dem är Gällivares egna ”hotellmagnat” Peter Aasa, som är mannen bakom länets senaste pärlor av hotell och anläggningar - Quality Hotel & Resort Lapland, som fick LKAB-priset.

– Visst är det en klar fördel att få ta emot ett så fint pris ur Lars-Eric Aaros hand, säger Peter Aasa.

Motiveringen löd; ”Han har genom stort mod som privat företagare vågat satsa på att växa. Det nya hotellet i Gällivare bidrar starkt till ett attraktivt samhälle”. Och med stort mod ser Peter Aasa framåt.

– Visst har jag något spännande på gång, men mer kan jag inte säga. Nu ska allt falla på plats när det gäller drift och så vidare på hotellet.

Ett annat tungt pris är Bolidenpriset som detta år delades ut till Företagsbolagets projekt Face of Gällivare med motiveringen ”Ett positivt nytillskott för ett ännu bättre Gällivare. Ett Gällivare där förutsättningarna för värme, medmänsklighet och öppenhet utmanas och stimuleras." Priset delades ut av Bolidens vd Björn Koorem. Ur vice kommunalrådet Lars Alrikssons hand fick självaste jultomten ta emot pris.

– Det känns oerhört hedrande att få utses till Gällivares Ambassadör. Jag är stolt och kommer såklart att fortsätta representera min hemkommun, både här hemma och ute i världen, säger Sivert Svensson.

Motiveringen till utnämningen av årets ambassadör för Gällivare lyder; ”Alla blir glada av att få träffa Tomten! Sivert personifierar alla de goda egenskaper som en Tomte ska ha och han sprider glädje genom sitt sätt att vara och väcker uppmärksamhet över hela världen. Sivert har bidragit till att Santa Winter Games blivit ett världsevenemang och att Gällivares namn sprids över världen.”


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund