2016-10-06 15:28Nyheter

TOP Bostäder och LKAB bygger

null

TOP bostäder och LKAB bygger 22 nya lägenheter med tillhörande carports på Strömgatan i centrala Gällivare. Inflyttning planeras till oktober 2017. Därtill planerar TOP för fler nya lägenheter, bland annat mittemot Circle K. Där är planbesked taget till LKAB för Hasseln 10-12 . Detaljplanen är påbörjad för området och det planeras för cirka 60 nya lägenheter med tillhörande parkeringsgarage. Planerad inflyttning är hösten 2018.

- Det är fantastiskt roligt att vi kommit igång med detta pilotprojekt på Dansaren tillsammans med LKAB. Äntligen är samhällsomvandlingen igång för fullt. Objekten kommer att avlösa varandra. Det är upp emot 500 hyreslägenheter som ska produceras under en tioårsperiod i Gällivare, säger Esa Norojärvi, VD TOP bostäder AB.

- Vi är nog många som väntat på att få se byggkranar i Gällivare och nu hoppas jag det inte tar lika länge tills vi ser nästa kran och att det fortsättar att accelerera. Förutom samhällsomvandlingen har vi flera bostadsprojekt vi tittar på, säger Stig Eriksson, ordförande i TOP bostäder AB.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund