2015-04-16 11:04Nyheter

Skidfest även för sponsorerna

null

Klarblå himmel, världsstjärnor på startlinjen, rekorddeltagande i alla lopp och stor publik. På plats fanns även glada samarbetspartners.

– Det blir fort en miljonrullning i ett sådant här evenemang, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Under helgens Dundret Runt fanns bilar, skotrar och andra typer av varumärken på plats på Hellnerstadion. Allt i glansen av världens skidelit på längdskidor. Och antal gästnätter i Gällivare ökade drastiskt.

– Vi har en stor konferens inbokad med anledning av just Dundret Runt, säger Tommy Niva, vd Dundret.
Ett företag som var på plats, både för konferens men även för att delta i helgens skidtävlingar var Midroc, det internationella bolaget som verkar inom industri, bygg, fastighet och miljö sedan 1996.

– Vi tycker det är en rolig aktivitet i samband med konferens eftersom vi är flera som gillar skidåkning, säger Mikael Lindqvist, divisionchef Midroc.

Efter det lyckade evenemanget pustar arrangörsstaben ut några dagar innan det är dags att börja planera Dundret Runt 2016.

– Vi har satsat på mer företagsevent den här gången, och det tänker vi göra även fortsättningsvis, säger Stefan Nieminen.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund