2016-02-02 10:42Nyheter

Santasalo till Gällivare

null

Santasalo öppnar ny serviceverkstad i Gällivare för att kunna erbjuda industrin i norra Sverige en lokal serviceleverantör. Verkstaden, som har en yta på 600 kvadratmeter, öppnades i januari 2016.

Santasalos nya serviceverkstad är fullt utrustad för att möta en ökande efterfrågan av lokal växellådsservice. Den lokala satsningen görs i samarbete med Vibrationsteknik i Norr AB.

- I dialog med våra kunder i norra Sverige har vi identifierat ett tydligt behov av en lokal Santasalo serviceverkstad. Vi skall finnas där våra kunder finns och ser vår nya verkstad i Gällivare som ett viktigt steg i att visa företagets engagemang som långsiktig aktör i marknaden, säger Madeleine Ingle, VD Santasalo Gears AB.

- Gällivare är idealiskt beläget för att kunna täcka ett område där det finns behov från flertalet olika branscher såsom papper-, massa-, gruv- och stålindustri, säger Robert Randström, Scandinavian Sales Manager, Santasalo Gears AB.

Verkstaden består av ett område för demontering och besiktning, med enstegs industritvätt. Här finns utrustning för grundorsaksanalys, lättare bearbetning samt kapacitet för ombyggnad och uppgraderingar av alla fabrikat på växellådor. Som slutgiltig kontroll finns utrustning för spinn test.

Santasalo har lång erfarenhet och kunskap om kuggkransar. Från verkstaden i Gällivare erbjuds servicelösningar med segmenterade kuggkransar, inklusive reparation och utbyte av hela kuggkransdrifter. Verkstaden har också en fullt utrustad servicebil för fältservice, som förutom servicearbete på plats kan erbjuda endoskopinspektioner. Tjänsten ingår i Santasalos koncept ”Man & Van” som för Santasalos servicetekniker direkt till kundens dörr.

- Tuffa tider som är lite mer utmanande ger å andra sidan nya möjligheter. Det är bra för Gällivares näringsliv, ekonomi och jobb när det bildas och etableras nya företag - när man själv inte kan möta efterfrågan. På det sättet fortsätter Gällivare röra sig framåt och har en bra chans att förbli en ekonomisk och dynamisk tillväxtkommun, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef, Gällivare kommun.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund