2017-04-04 16:23Nyheter

Release - fjällnära tomter

null

Gällivare kommun påbörjar snart försäljningen av villatomter på södra Repisvaara. Tomterna kommer att fördelas till de som står i kommunens tomtkö.

Den tredje april presenterades området på Hellnerstadion och många besökare kom för att få veta mer om sitt framtida boende.

- Jättekul att se denna stora skara av förväntansfulla tomtköpare. Lokalen på Hellnerstadion räckte ju knappt till. Det känns att det är full fart i samhällsomvandlingen, säger kommunalrådet Lars Alriksson.

- Känns toppen att få vara med på detta släpp av de första tomterna på Repisvaara. Så kul att det är så stort intresse, vilket jag förstår då det blir ett otroligt fint område med fantastisk miljö, säger Jeanette Wäppling, kommunalråd.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund