2015-08-10 11:43Nyheter

Prisad vare idrotten i Gällivare!

null

– Våra eldsjälar och förebilder inom många olika områden bevisar gång på gång att Gällivare är framgångsrikt, säger Britt-Marie Wiklund, ordförande service- och tekniknämnden, Gällivare kommun. Under Gällivaregalan prisas inte enbart näringslivet utan även andra viktiga delar för ett levande samhälle uppmärksammas.

Gällivare kommuns idrottsstipendium till ledare delades ut till Kjell-Åke Johansson, Gällivare SK, med motiveringen; ”Han är en entusiastisk förgrundsgestalt inom föreningens ungdomsverksamhet där tränarrollen i ungdomsfotbollens träningsgrupp, friidrottens sektionsstyrelse, ledamot i huvudstyrelsen samt föreningens vice ordförande, medfört att föreningen som helhet anammar hans helhetstänk, struktur, utveckling och framåtblickande i föreningens lagbygge.”

– Det känns otroligt hedrande! Jag tycker det är viktigt att även idrotten i Gällivare uppmärksammas, säger Kjell-Åke Johansson.

Idrottsstipendium ungdom gick till ishockeyspelaren Isac Lundeström, Malmbergets AIF.

– Det är oerhört kul, speciellt eftersom jag kommer från Gällivare, säger Isac Lundeström.

För ett år sedan flyttade Isac till Luleå där han bland annat spelar för J-20 landslaget. Motiveringen vid utdelningen av idrottsstipendium lyder; ”Trots sin ungdom har han hunnit med att representera Sverige i J-16 landslaget vid tre tillfällen. Han har också varit med i Norrbottens TV-pucklag två år i följd och senaste året utsedd till lagkapten. Meriterna i kombination med hans trevliga sätt gör honom till ett utmärkt föredöme för den yngre generationen inom idrotten.”

Henrik Ölvebo delade för Gällivare kommun och Face of Gällivares räkning ut mångfalds- och jämställdhetsstipendium till GSK Brottning.

– Det är en organisation som sedan tjugo år tillbaka arbetat målmedvetet med både mångfald och jämställdhet och det syns tydligt om man besöker någon av träningarna, säger Ölvebo.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund