2014-11-27 09:13Nyheter

Nytt tungt pris till Gällivare och kommunens företag

null

Gällivare har utsetts till bästa tillväxtkommun i Norrbotten av företaget Syna.
- Vi är glada och tacksamma över den senaste utmärkelsen för vårt framgångsrika näringsliv i Gällivare och den nationella uppmärksamhet det väcker, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef Gällivare kommun.

Nålsticksskyddet hanteras med en hand vilket minimerar risken för oönskande stick.Priset för Bästa Tillväxt delas ut årligen av kreditupplysnings-företaget Syna, och 2014 års upplaga är den åttonde i ordningen. Avgörande för utmärkelsen är andelen företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

- Företagen i Gällivare har haft framgång under flera år genom att möta den efterfrågan som finns och genom att ha kompetens att genomföra det som den nationella och internationella marknaden kräver, säger Hinzer.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun där företagen har bäst tillväxt i länet. Bokslut från samtliga av Sveriges cirka 300 000 aktiebolag granskas för att ta reda på vilka kommuner som vinner varje år.

- Att ständigt utvecklas och ha som mål att bli bättre varje år är egenskaper som ligger bakom framgångarna för Gällivares företag. Jag är därför övertygad om att även framtiden kommer att tillhöra Gällivare, säger Andreas Hinzer.

Harald Stjerna som är informationsansvarig på Syna AB gläds med Gällivare och poängterar att kommunen fortsätter att hålla ställningarna.

- Det är roligt att Gällivare är tillbaka som vinnare. Senast var det 2011 och innan det 2009 och mellan dessa år har Gällivare legat högt rankad.

Kreditupplysningsföretaget Syna har funnits sedan 1947 och har lång erfarenhet av företagsbedömningar. Eftersom en region blir stabilare om många företag växer än om enstaka storbolag blir större, tycker vi att det är viktigt att uppmärksamma kommuner där en stor del av företagen växer. Därför delar vi ut priset Bästa Tillväxt, skriver Syna i sitt pressmeddelande.

Kontakta utvecklingsenheten, Gällivare kommun, för mer information om Gällivares näringsliv, tfn 0970-180 00 vx.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund