2015-03-20 11:32Nyheter

Nu öppnar det!

null

I helgen smygöppnar Gällivares nya stadshotell Quality Hotel & Resort Lapland. Det blir marknadsparty med stekhus och disco.

- Det känns otroligt spännande och äntligen dags för Gällivare att få ett riktigt stadshotell som tar emot stora grupper, säger Thea Rantapää, hotellchef.

Det som tidigare hette Grand Hotel Lapland heter numera Quality Hotel & Resort Lapland. Med sina 174 rum är det Gällivares, men även ett av länets, största hotell och ett byggprojekt som kostat cirka 230 miljoner

- Vi har byggt ut med 7 000 kvadratmeter och är numera Norrbottens andra största anläggning, berättar Thea Rantapää, hotellchef.

För konferensgästerna som besöker Gällivare finns numera stora, ljusa och fullt utrustade lokaler för upp till 250 gäster med möjlighet till grupprum i olika storlekar. Den nya restaurangen erbjuder mat och underhållning för närmare 400 gäster vid varje sittning.

- Och så har vi vårat moderna Steakhouse med öppet kök som ska kunna ta emot upp till 150 gäster och nattklubben är helt ny med toppmodern utrustning och design.

För den som vill ha lite mer spänning kanske hotellets bowlinghall lockar. Quality Hotel & Resort Laplands helt nybyggda bastu-, gym- och relaxavdelning ovanpå restaurangen går att nyttja för hotellgäster eller bokas för slutna sällskap.

- Som kronan på verket satsar vi på poolhäng, vedeldad bastu och uteservering med bar och barbecue på taket. Till det serveras en fantastisk utsikt, säger Thea Rantapää.

Kontakta utvecklingsenheten, Gällivare kommun, för mer information om Gällivares näringsliv. Tfn 0970-180 00 vx.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund