2015-08-12 09:34Nyheter

Några av Gällivares förebilder

null

”Oavsett om han är i Liikavaara, vid fronten i Långtbortistan eller på Hellnerstadion, har han alltid en spännande historia att berätta, som fängslar och engagerar människor och företag.” Så löd motiveringen när Stefan Nieminen tog emot Coop Malmfälten-priset.

Under Gällivaregalan den 22 maj fick Stefan Nieminen komma upp två gånger på scen för att prisas. Sparbanken Nord-priset gick nämligen till SportEvent Gellivare Lapland som Stefan är vd för.

– Det är roligt och inspirerande att det arbete som SportEvent gör för att utveckla Gällivare som längdåkningsmetropol uppmärksammas. Priset gör inte bara mig glad, det är också ett erkännande för alla de frivilliga krafter från skidklubbarna som ställer upp och arbetar för att göra det möjligt att arrangera stora tävlingar, säger Stefan Nieminen.

Norrbottens Media-priset ”Årets förebild” gick till systrarna Sanne och Ellen Wennström, Intersport Gällivare. Med den fina motiveringen klev de båda upp på scen till varma applåder; ”Att Årets förebilder 2015 fick en tuff start råder det inget tvivel om. Men trots sin ringa ålder och personliga förlust har dessa två systrar axlat det ansvar som givits dem med bravur. Norrbottens media ser upp till och vill prisa denna föredömliga insats som krävt både mod, vilja och god företagsamhet, och som i slutändan gagnar hela Gällivare.”

– Både Ellen och jag är otroligt tacksamma och stolta över priset och att kallas för förebilder. Vår egen förebild är vår pappa Jan och att vi skulle ta över efter hans bortgång kändes naturligt, säger Sanne Wennström.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund