2015-04-14 08:59Nyheter

Mediehus öppnar i Gällivare

null

I maj öppnar Norrbottens Medias nya kontor och redaktioner i Gällivare. En satsning som känns helt naturlig med tanke på allt spännande som är på gång i Malmfälten.

- Det här är en del i en tvåstegsraket och det känns både bra och helt rätt, säger Ludvig Nilsson, Mediehuschef på Norrbottens Media.

”Tvåstegsraketen” Ludvig Nilsson pratar om handlar om Norrbottens Medias medvetna satsning på hela Malmfälten. För drygt ett år sedan öppnade man ett gemensamt mediehus i Kiruna och nu är det dags för Gällivare.

– Vi tycker det är viktigt med en närmare kontakt med Malmfälten, både med våra läsare men också att stärka vår närvaro där det händer väldigt mycket. Första steget var Kiruna, andra är Gällivare, man får ta ett steg i taget, säger han.

Sammanlagt ska fem av 19 anställda personer i Gällivare sitta i det nya mediehuset på Storgatan 8 mitt inne i Gällivare centrum. I den totala bemanningen ingår reportrarna på NSD, Kuriren och 24 Norrbotten, annonsförsäljning, administration samt personalen vid Norrbottens Medias systerbolag Norrbottens Media Distribution AB som distribuerar dels Norrbottens Medias egna produktioner men även annan media som delas ut i Gällivare.

– I detta skede utvecklar vi även vårt arbete med våra digitala skärmar som ska finnas på fler ställen än idag och där många människor rör sig. Till exempel butiker, restauranger och så, säger Ludvig Nilsson.

Från Gällivare kommuns sida ser man väldigt positivt på att även media satsar genom att utöka sin etablering.

– Samhällsomvandlingen med allt runt omkring den är viktig att rapportera om och ur demokratisk synvinkel är det en självklarhet med bevakning av händelser som sker här. Vi välkomnar att Norrbottens Media öppnar ett mediehus i Gällivare, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef i kommunen.

Mediehuset i Gällivare planeras att öppna i början av maj men utlovar någon slags trevlig ”happening” i samband med Gällivaregalan, som Norrbottens Media är med och arrangerar, den 22 maj.

Kontakta utvecklingsenheten, Gällivare kommun, för mer information kring näringslivet i Gällivare. Tfn 0970-180 00 vx.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund