2015-04-10 13:43Nyheter

Lilla hotellet tänker stort

null

Det är snart ett år sedan Mathias Svalenström tog över Hotell Dundret i Gällivare. Det prisvärda och personliga lilla hotellet mitt i stan.

– Det har varit ett händelserikt år och det känns jättebra. Jag har lärt mig mycket, säger Mathias.

Cirka 200 meter från tågstationen och Gällivares resecentrum ligger Hotell Dundret, det gula stenhuset som lovar sina gäster ett lugnt, bekvämt och prisvärt boende. Här finns sammanlagt nio hotellrum och fyra lägenheter, sammanlagt 33 bäddar, till uthyrning.

– Vi är ett litet hotell som försöker tänka stort för att anpassa oss för att våra gäster ska trivas riktigt bra. Till exempel erbjuder vi fri wifi för alla, säger Mathias Svalenström.

Den 1 juni 2014 köpte Mathias Hotell Dundret och ganska snabbt efter det började han att rusta upp. En renovering som sker successivt och genomtänkt.

– Så här långt har vi bland annat bytt ut alla tv-apparater, sängar, sängkläder, handdukar och gardiner samt viss övrig möblering och tapetsering. Vi har fått mycket positiv feedback av våra gäster för att vi rustar upp.

Under vinterhalvåret är det mest företag som hyr in sig på Hotell Dundret, både för enstaka nätter men även under flera veckor och månader. Vid barmarkssäsong och under sommaren tillhör gästerna oftast besöksnäringen. Många anländer till Gällivare med Inlandsbanan och via bland andra Turistcenter får besökarna tips om Hotell Dundret.

– Det är en stor fördel att kunna erbjuda våra besökare olika typer av boende. Allt från vandrarhem, prisvärda mindre hotell till lyxigare hotellrum. Gällivares besöksnäring blir starkare av ett brett utbud av logi, säger Eva Olsson, vd Visit Gellivare Lapland.

Mathias Svalenström har tidigare varit anställd hos Visit Gellivare Lapland men sedan övertagandet av Hotell Dundret är han egen företagare, en omställning han tycker är både spännande och lärorik.

– Det är en helt ny erfarenhet för mig och en otroligt rolig utmaning.

Kontakta utvecklingsenheten, Gällivare kommun, för mer information kring näringslivet i Gällivare. Tfn 0970-180 00 vx.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund