2016-04-11 14:35Nyheter

Hör upp företagare!

null

Behöver du göra en investering för att utveckla ditt företag? Länsstyrelsen har en rad olika stöd som ska generera tillväxt i länet, bland annat mikrostöd, konsultcheck, innovationsstöd och stöd till investeringar och företagsutveckling. Stöden prioriterar små och medelstora företag samt branscher som breddar Norrbottens näringsliv. Samlingsnamnet för dessa stöd är regionala företagsstöd och du kan läsa mer om dessa här

Via landsbygdsprogrammet finns det också stora möjligheter att söka företagsstöd. Landsbygdsprogrammet prioriterar företag och organisationer på landsbygden, men beroende av stödtyp så finns det vissa undantag, exempelvis för jordbruksföretag inom tätorter går det också bra att söka. Den geografiska landsbygdsdefinitionen för Gällivare finner du här.

Har du hört talats om Klimatklivet? Det är ett stöd som ska gå till klimatåtgärder på lokal nivå, i linje med lokala och regionala strategier. Syftet är att minska utsläppen av växthusgaser. Organisationer, kommuner, myndigheter och företag kan söka klimatinvesteringsstöd. Mer information finner du här.

Har du en idé men vet inte vilket stöd som passar? Hör av sig till Länsstyrelsen via mejl norrbotten@lansstyrelsen.se eller på telefon 010-225 50 00. De hjälper mer än gärna till och lotsar dig fram!

Du kan också kontakta Gällivare kommun direkt. Utvecklingsenheten hjälper dig gärna med information och rådgivning.

bernt.wennstrom@gallivare.se

emma.wallin@gallivare.se

Ta chansen att utveckla ditt företag! Kom och träffa Länsstyrelsen och Almi på Företagsbolaget, Östra Kyrkallén 2, den 21 april. Dagen innehåller föreläsning/seminarium samt möjlighet till ett enskilt samtal med antingen Almi eller Länsstyrelsen. För mer information och anmälan hör av dig till Cornelia Tranlander cornelia@foretagsbolaget.se eller på 070-988 32 50. 

Nyheterna ges ut av:

Gällivare kommun Avki logo Gellivare Lapland


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund