2016-04-28 10:41Nyheter

Gällivare Truck Meet 2016

null

Den 17-18 juni är det dags för Gällivares första Truck Meet som är en branschträff för hela familjen. Här ges åkeri- och entreprenadbranschen möjlighet att visa upp sina häftiga fordon, samtidigt som det blir en branschmässa med möjligheter för företagare att rekrytera nya medarbetare och knyta nya kontakter.

Under fredagen är mässan öppen för besökare mellan klockan 12.00–24.00. På lördagen öppnar mässan igen klockan 10.00 med prisutdelning under eftermiddagen och med utlottning av vinster på inlämnade röstkort. Båda dagarna uppträder liveband. Fredrik Lundman som är Piteås svar på Johnny Cash uppträder på fredagen och på lördagen spelar Moonshine Inc. Jukkasjärvi Export kommer att finnas på plats med två ekipage, en 18 meter lång rullande bar som serverar dryck till både liten och stor. Det kommer också att finnas en matservering på plats.

- Jag fick idén efter många svängar nere i södra Sverige på olika lastbilsträffar, varför har vi ingen sådan i norra Norrbotten? Så varför inte starta en själv? Sagt och gjort så satte jag bollen i rullning på Facebook. Det blir en branschträff för hela familjen. En plats där företagen kan knyta kontakter samt att allmänheten får se vad allt handlar om. Ett bra tillfälle att kolla in häftiga lastbilar där folk lagt ner sina själar för och göra dem fina och samtidigt få en insyn i hur de stora företagen jobbar och vad de egentligen gör. Samtidigt blir det en inblick i gruvindustrin som är så stor i Malmfälten, säger Anton Tapani, Tapanis Entreprenad AB och en av arrangörerna av Gällivare Truck Meet.

Priser kommer och delas ut till juryns favorit, publikfavorit, årets long distance för den som rest längst, Queen of the road och årets original.

- Åkeri- och entreprenadbranschen är stor i Gällivare och är en traditionell näringsgren. Därför är det extra kul att de får möjlighet att visa upp sig och ha en träffpunkt för branschen, säger Bernt Wennström, utvecklingsenheten Gällivare kommun.

Gällivare Truck Meet arrangeras av Anton Tapani och Bengt-Arne Storm som hälsar alla varmt välkomna till Energiplan 1 den 17- 18 juni.

Anmälan för deltagande lastbilar skickas via mejl till GallivareTruckMeet@hotmail.com

Mer information hittar ni på eventets Facebook-sida.

Nyheterna ges ut av:

Gällivare kommun Avki logo Gellivare Lapland


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund