2016-06-16 13:42Nyheter

Gällivare får ny kommunchef

null

Kommunstyrelsen har utsett Mats Pettersson som ny kommunchef. Han tillträder tjänsten den 1 oktober 2016. Mats Pettersson, kommer närmast från Bolidens Aitikgruva där han haft tjänsten som personalchef sedan 2014.

- Jag har bott i Gällivare sedan 1991 och har jobbat i LKAB och Boliden under hela den tiden. Tanken var att stanna här i två år men kärleken till Gällivare har bestått. Det känns jättespännande och jag ser framemot att börja den nya tjänsten till hösten och att träffa alla i verksamheten så fort som möjligt, säger Mats Pettersson, tillträdande kommunchef.

- Mats Pettersson har utsetts till ny kommunchef och är den som kommer att leda Gällivare kommun in i framtiden. Jag kommer att finnas kvar under en övergångstid för att introducera honom. Därefter avslutar jag min tid i Gällivare kommun med andra utmaningar fram till nästa sommar, säger Rolf Wennebjörk, tillförordnad kommunchef.

- Kommunstyrelsen är oerhört glada över att vi har kunnat rekrytera en kommunchef från orten. Mats är en person med ett stort samhällsengagemang i vår kommun och vi ser framemot att arbeta tillsammans med honom i utvecklingen av vårt samhälle, säger Jeanette Wäppling, kommunstyrelsens ordförande.

Övriga upplysningar:

Jeanette Wäppling, kommunstyrelsens ordförande

telefon 070-985 24 50

Rolf Wennebjörk, tillförordnad kommunchef.

telefon 070-231 30 36


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund