2016-01-14 13:42Nyheter

Full fart framåt

null

Forsgårdsområdet intill Vassara älv börjar nu ta form där ett nytt vård- och omsorgsboende, boende för socialt stöd samt upp till 100 nya bostäder ska inrymmas. BoKlok kommer att bygga ca 35 bostadsrättslägenheter som beräknas vara klara för inflyttning i början på 2017. Dessutom ska ett markanvisningsavtal upprättas med Nåiden som kommer att bygga 50-60 lägenheter i samma område.

Forsgläntan

I nuläget är det invändiga arbetet i full gång i vad som ska bli ett nytt vård- och omsorgsboende. Största delen av byggnaden som fått namnet Forsgläntan är nu uppvärmd. Inflyttning är planerad till mars 2017.

- Bygget börjar ta form utvändigt och flyter på enligt plan. I mitten av december var det ”taklagsfest”, vilket betyder att huset i stort sett blev tätt och invändiga arbeten kunde startas upp på allvar, säger Mats Landström, projektledare.

Strandvillan

Strandvillan kommer att ersätta Älvbacka och Holkens boende och kommer att inrymma 14 lägenheter i markplan, varav två blir handikappanpassade. Det kommer också att finnas gemensamma utrymmen där de boende kan laga mat tillsammans eller bara koppla av och umgås. Just nu pågår arbete med byggnadens ytterväggar och tak. Därefter kommer det invändiga arbetet att påbörjas. Inflyttning är planerad till oktober 2016.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund