2015-12-15 17:02Nyheter

Elisabeth Landby är Norrbottens mest företagsamma 2015

null

Efter flera veckors omröstning står det klart att Elisabeth Landby, Sole Event AB, är Norrbottens mest företagsamma människa 2015. För andra året i rad går Svenskt Näringslivs pris till Gällivares företagare.

Länets invånare har röstat fram årets mest företagsamma människa genom en öppen röstning där alla som ville kunde vara med och tycka till. Hela 2895 norrbottningar deltog i omröstningen där Elisabeth Landby står som vinnare.

-Det känns fantastiskt, jag är glad och stolt. Det är roligt för Gällivare och att det varit ett så stort engagemang där så många har röstat, säger Elisabeth Landby, Sole Event.

-Att jobba med Elisabeth är verkligen trevligt. En dynamisk person, uppfinningsrik och utrustad med energi som en liten vulkan. Det leder ofta till någonting positivt för hela samhället. Det är bra att hon finns i Gällivare och vi är redan nu nyfikna på vilka idéer och event hon överraskar oss alla med nästa år, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef Gällivare kommun.

Med tävlingen årets mest företagsamma människa hyllar Svenskt Näringsliv de som skapar möjligheter för fler än sig själva. De som vågar när andra tvekar och tar idé till verklighet.

Övriga finalister var Linda Frohm, Kalix, Stefan Lindbäck, Öjebyn, Niclas Wikström, Piteå och Odsuren Sangibat Strand, Luleå.

Tidigare vinnare av titeln "Norrbottens mest företagsamma människa" är;

2014 Peter Aasa, Grand Lapland AB, Gällivare

2013 Olle Henriksson, VINAB, Överkalix

2012 Britta Jonsson-Lindvall, Tree Hotel, Harads


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund