2014-04-03 11:47Nyheter

Dags att fira Gällivares förebilder och framtid

null

- Pristagarna under kvällen är de viktigaste. Eldsjälar och förebilder bevisar gång på gång att Gällivare är framgångsrikt och det ska vi lyfta fram, säger Kjell-Åke Johansson, vid Expandum som arrangerar Gällivaregalan.

Den 16 maj är det dags för årets Gällivaregala med fest och jubel, middag och underhållning. Innan det är dags att kasta loss till gala hålls seminarium under dagen. LKAB berättar om hur gruvnäringen framtidssäkrar orten och om viktiga eldsjälar som driver utvecklingen framåt. En dialog om Gällivares framtid kommer också att ske mellan olika aktörer.

Dessutom kommer Pigge Werkelin som är verksam inom företagen Gotlandsflyg, Sverigeflyg och Kneippbyn fritidsanläggningar. Han utnämndes 2005 av Ernst & Young till ”Entrepreneur of the Year” i Stockholmsregionen (där Gotland ingår).

”Jag trivs med att vara gotlänning och entreprenör. Just detta med att vara entreprenör kan ha sina sidor på ön. Gotland har väldigt många bevarare och bevakare som vill att det skall vara som det alltid varit. Fast helst lite bättre. I rollen av entreprenör är min uppgift att hitta nya vägar och nya lösningar”, skriver Pigge Werkelin på sin blogg.

Gällivaregalan är ett årligt återkommande evenemang för att inspirera, engagera och uppmuntra prestationer. En gala för alla, en värdemätare på Gällivare kommun och mer specifikt på vad samhällets invånare skapar och uträttar.

- Seminariet och hela Gällivaregalans tema kommer att vara fokuserad på eldsjälar och Gällivares framtid. Vi lyfter fram och visar hur mycket vi värdesätter alla olika framgångar och det bidrar förhoppningsvis till en ökad stolthet, säger Kjell-Åke Johansson, Expandum.

Under galakvällen ska priser delas ut inom många olika områden, något som arrangören Expandum hoppas ska påvisa vikten av att alla medborgare gör skillnad för en framgångsrik ort.

- Gällivaregalan är till för alla invånare och alla ska känna att de bidrar till ett attraktivare Gällivare, oavsett om du är lärare, entreprenör, polis eller sjuksköterska. Det är just sådana saker som gör skillnad och avgör vilka kommuner som kommer att lyckas i framtiden, säger Kjell-Åke.

Gällivaregalan 2014 bjuder på kvällsunderhållning i form av valda delar ur Gällivares breda kulturliv.

Läs mer om Gällivaregalan 2014 www.gallivaregalan.nu

Pigge Werkelins blogg www.piggebloggen.seOm Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund