2014-05-21 13:43Nyheter

Årets företag i Gällivare – Uterus Gruppen AB

null

Det var festligt och absolut fullsatt under Gällivaregalan när det återigen var dags att lyfta fram Gällivares framgångar inom flera olika områden.
- Vi är mycket glada och stolta över att vi lockade rekordmånga besökare, över 300 personer från hela samhället, säger Kjell-Åke Johansson, vd för Expandum som arrangerade galan.

Under fredagens gala utsågs Uterus Gruppen AB till årets företagare och årets Hellnerstipendiat blev Denice Johansson, Ridklubben Dundret.

- Jag är jätteglad och tacksam för den här utmärkelsen. Stipendiet kommer att användas till de många och långa resorna som ridsporten innebär. Det är dessutom särskilt roligt att få det här priset då det är Marcus Hellner som själv utser stipendiaten, säger Denice Johansson.

Kjell-Åke Johansson är mycket nöjd med galan som lockade både stora och små företag, kulturen, idrotten och de offentliga verksamheterna.

- Det är precis det som är syftet med galan, att alla är välkomna. Vi är även mycket nöjda och tacksamma för det starka stödet från kommunen och alla andra samarbetspartners, säger Kjell-Åke Johansson.

Uterus Gruppen AB, som ägs av Ola Johansson och Hans-Erik Björnström, utsågs till årets företag. Uterus Gruppen AB består av de två annonsbladen Kometen (i Gällivare) och Överkalixbladet, Grafex Tryck och Grafex Skylt, Kontex Kontorsvaror i Gällivare och Boden samt Kontex Kaffe i Luleå.

- Det känns mycket bra och vi ska jobba hårt för att nå fortsatt framgång med vårt företag, säger Ola Johansson, Uterus Gruppen.

Innan kvällens begivenheter hölls framtid- och eldsjälsseminarium på Nordan. Där fick publiken tillfälle att se och ta del av framtidsvisioner, engagemang och eldsjälar som kan konsten att få saker gjorda.

Bland talarna fanns de framgångsrika Gällivaretjejerna i Kitchen Support UF, Karl Petersen, f.d. kommunalråd Luleå, Pigge Werkelin, entreprenör, Eva Martinsson, UF-lärare på Välkommaskolan, Per-Erik Lindvall, LKAB/Norrskenet, Björn Koorem, Boliden, Kjell-Åke Nilsson, Sparbanken Nord, Lennart Johansson, kommunchef Gällivare samt Mats Jakobsson, LTU.

- ”Sätt igång, våga göra fel!”, avslutade Pigge Werkelin sin tid på scenen med, och det kan delvis sägas vara seminariets röda tråd.

ÖVRIGA PRISTAGARE:
Årets handlare: Anna-Carin Blanck och Robert Olausson som driver Lekia & Djurmagazinet
Årets verksamhet: Gällivare flygplats
Coop Malmfälten-priset: Lotta Rynbäck med Skogsbärsfröjd
Boliden-priset: Åsa Eriksson, Gällivare SK Friidrott
LKAB-priset: Stina Åkemalm med gymet Viljestark
Idrottsstipendium, ungdom: Mica Eriksson Nyberg, Gällivare SK Alpina
Idrottstipendium, ledare: Anneli Murto, OK Sarven
Minoritetsspråkstipendier gick till Lillsjöns förskola (samiska), Gunillahem äldreomsorg (meänkieli) och David Väyrynen och Bertil Broberg (finska)

Kontakta utvecklingsenheten, Gällivare kommun, för mer information kring näringslivet i Gällivare. Telefon 0970-18 000 vx.


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund