2018-05-31 05:52Pressmeddelande

Håkan Svärdman blir samhällspolitisk chef på FTF

Håkan SvärdmanHåkan Svärdman

Försäkringsbranschens fackförbund FTF har anställt Håkan Svärdman, senast välfärdsanalytiker på Folksam. Han har mångårig erfarenhet av utredning och opinionsbildning inom försäkrings- och välfärdsfrågor.

- Jag har ett stort intresse för hur kombinationen av lagstadgade, kollektivavtalade och individuella försäkringar skapar trygghet. Nu ser jag fram emot att jobba med dessa frågor utifrån FTFs fackliga perspektiv, säger Håkan Svärdman.

De senaste 14 åren har Håkan Svärdman haft rollen som välfärdsanalytiker på Folksam. Där har han gjort utredningar och reformförslag bland annat om det svenska pensionssystemet. 2016 tilldelades han utmärkelsen Årets Pensionsspecialist. På Folksam har Håkan Svärdman även publicerat den årliga rapporten Välfärdstendens som granskat löntagares lagstadgade, kollektivavtalade och privata försäkringsförmåner.

- Håkan Svärdman har förmåga att på ett enkelt sätt förklara hur försäkringar är ett smart sätt att lösa gemensamma samhällsproblem. Hans breda kompetens kommer göra det möjligt för FTF att driva frågor som är viktiga för våra medlemmar i försäkringsbranschen på ett ännu tydligare sätt, säger Andreas Westerius, kanslichef på FTF.

Den 1 september börjar Håkan Svärdman sin anställning som samhällspolitisk chef på FTF.



Om Forena - försäkringsfacket

FTF - facket för försäkring och finans, är det största facket inom försäkringsbranschen. Våra medlemmar jobbar på försäkringsbolag, på banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare.