2020-11-13 06:01Pressemeddelelse

Kansas og Fristads samler kræfterne

De ikoniske brands inden for arbejdstøj, Fristads og Kansas, er i udvikling. Takket være en omstrukturering, der træder i kraft med det samme, kan danske kunder snart købe produkter fra begge brands side om side. Fristads og Kansas gør sig klar til at blive markedsført som én organisation med et stærkt produktportefølje fra to ikoniske brands inden for arbejdstøj i Europa.

Fristads Kansas blev i henholdsvis 2017 og 2018 relanceret som to selvstændige brands, Fristads og Kansas med eksklusivitet på deres hjemmemarkeder. De to brands vil nu dele back-end-funktioner i Fristads’ svenske hovedkvarter, og arbejde som én effektiv organisation, mens forhandlere får adgang til både Fristads’ og Kansas’ brede sortiment.

“Denne ændring er en win-win for virksomhederne og forhandlerne“, sagde Anders Hülse, administrerende direktør hos Fristads AB. “Det åbner op for nye markeder for både Fristads og Kansas, og giver vores forhandlere og slutbrugere et endnu mere fyldestgørende udvalg af førsteklasses arbejdstøj at vælge imellem.“

Fristads er det svenske brand med et komplet sortiment, der har specialiseret sig i arbejdstøj med høj synlighed, brandhæmmende tøj, samt tøj til byggeri og konstruktion, industri og service. Fristads er desuden markedsleder inden for arbejdstøj, når det gælder bæredygtighed, og er kendt for sin miljødeklareret Green-kollektion. Kansas er et specialiseret dansk brand med fokus på industri og byggeri. Kansas’ positionering bygger videre på brandets ikoniske status i Danmark og Tyskland.

Produktsortimenterne fra både Fristads og Kansas er blevet analyseret og tilpasset til at supplere hinanden fremfor at konkurrere med hinanden. På denne måde får begge brands mulighed for en stærk positionering på markedet for arbejdstøj.

Som en del af omstruktureringen flytter Kansas' kontor i Odense til en mere central beliggenhed ved årets udgang. Det nye kontor vil omfatte et helt nyt showroom, hvor både produkter fra Fristads og Kansas vil blive fremvist. Visse administrative funktioner flytter til det svenske hovedkvarter, mens Kansas' salgs- og kundeserviceteam i Odense vil blive, hvor de er, og fortsætte med at betjene den danske kundebase.

“Vi har været igennem en foranderlig tid, men jeg tror på, at disse ændringer vil gøre os stærkere og bedre rustet til at få begge brands til at vækste i Danmark og udlandet“, siger Brian Andersen, administrerende direktør hos Kansas A/S.

 


Kansas Image bank - klik her

 

         

fristads.com                                            kansasworkwear.com

 

For mere information bedes du kontakte:
Maria Skau Madsen, Marketing Manager, Denmark: maria.madsen@kansas.dk


Om Kort om Fristads Kansas

Fristads, Kansas og Leijona er blandt de førende mærker inden for arbejdstøj til byggeri og konstruktion, industri og service på deres respektive markeder i Sverige, Danmark og Finland. Derudover eksporteres de tre brands til Europa. Fristads, Kansas og Leijona har over 600 ansatte og en samlet årlig omsætning på ca. 1,2 mia. svenske kroner. Arbejdstøjet fra de tre brands er af høj kvalitet og er udviklet i tæt samarbejde med slutbrugerne og altid med fokus på innovation og bæredygtighed.