2019-06-12 05:00Pressmeddelande

Njut av frisk luft i ditt sommarboende

Många svenskar njuter av sommaren i sina sommarstugor, men det är tyvärr många som missar att säkerställa en god ventilation i sina sommarboenden trots att det är precis lika viktigt med ett välventilerat sommarboende som i sitt året-runt-boende.

Ventilationen i din bostad har en huvuduppgift. Den ska se till att fukt och föroreningar som alstras i ditt hus tas bort och ersätts med ny, frisk luft. För att det ska fungera optimalt måste det ske ett samspel mellan tre olika komponenter; tilluft, frånluft och luft som rör sig mellan rummen. Detta gäller såklart också i din sommarstuga.

Frånluftens uppgift

Frånluftsfläktar kan vara en fläkt på vinden, i spiskåpan, ute på taket kopplat till ett kanalsystem eller en badrumsfläkt i ett våtutrymme. Gemensamt är att de hjälper till att ta ut den förbrukade luften ur bostaden. I hus med självdragsventilation behövs ofta förstärkning med badrumsfläktar i våtutrymmen som bad, tvätt och dusch. Tänk på att välja en fläkt med automatisk fuktstyrning i dessa utrymmen, ett bra val är nya Fresh Intellivent SKY som förutom automatisk fuktstyrning också reagerar på starka lukter. Den har också en inbyggt vädringsfunktion vilket gör att den automatiskt vädrar ur huset vid jämna mellanrum. Perfekt i sommarstugor som står tomma stora delar av året.

Fresh Intellivent SKY passar utmärkt i alla utrymmen som utsätts för fukt och lukt.

Tilluftens uppgift

För att du, din familj och ditt hus ska må bra behöver frisk luft komma in i bostaden. I de allra flesta fall räcker det med att du installerar friskluftsventiler för att undvika problem med torr och ofräsch luft. En bra tumregel är att du monterar en friskluftsventil i varje sovrum och två i vardagsrum/allrum. Fresh har ett flertal tilluftsventiler, bland annat TLF och TLD som är optimerade för att säkerställa en god luftkvalité.

TL100DE är en komplett ventil med väggenomföring och utvändigt galler med en mycket diskret design.

Njut av sommaren

Säkerställer du att du finns tillräckligt med tilluftsventiler och frånluftsfläktar kan du njuta av frisk luft hela sommaren samtidigt som sommarboendet kommer må bra av kontinuerlig vädring även då du inte är på plats.

Glad sommar önskar vi på Fresh!


Om Fresh AB

Fresh AB är en av Skandinaviens ledande leverantörer av ventilationsprodukter. Vi har sedan 70-talet levererat högkvalitativa lösningar och system för en bättre innemiljö till kunder över hela världen. Våra lösningar är konstruerade och tillverkade med optimal kvalitet för en hög driftssäkerhet och lång livslängd. Med en egen konstruktionsavdelning och tillverkning erbjuder vi korta ledtider och en hög flexibilitet. Företaget grundades 1969 i Gemla utanför Växjö i Småland, där det fortfarande är verksamt.

Kontaktpersoner

Monica Törnqvist
Produkt- och Marknadschef
Monica Törnqvist