2021-07-08 05:30Pressmeddelande

Bengtsfors kommun tecknar avtal med Framgångsakademin

Framgångsakademin, profilerFramgångsakademin, profiler

Bengtsfors kommun tecknar avtal med Framgångsakademin, som samlar Sveriges främsta experter inom personlig utveckling, entreprenörskap, kreativitet och hälsa - för att lära ut sin kunskap online. Verktyget kommer användas för ungdomar som för stunden står utanför arbetsmarknaden, inte går i skolan eller går sista året på gymnasiet. Det är den första kommunen som ansluter till Framgångsakademin sedan det grundades av Alexander Pärleros-Warg hösten 2020.

— För oss och de individer vi jobbar med handlar det mycket om att stärka självförtroende, bygga självkänsla och hjälpa dem att hitta sin inre drivkraft och motivation. Framgångsakademin är det ledande verktyget i Sverige inom det området just nu, säger Cia Hammarberg, arbetsmarknadssekreterare på Bengtsfors kommun.

Tanken är att tjänsten ska bli en del av kommunens arbete med att motivera och utveckla unga människor som inte har ett arbete eller går i skolan. Genom kompetensutveckling och inspiration är ambitionen att unga ska få kunskaper inom olika områden och extra energi i sitt jobbsökande. Efter avslutad kurs får alla medverkande ett kursintyg som de kan använda på arbetsmarknaden.

— Förutom alla andra fördelar får de medverkande ett kursintyg som gör att de kan bygga sina CV:n starkare. Vi erbjuder även Framgångsakademin till vissa elever på gymnasiet där vi är inblandade i ett tidigt skede, säger Dennis Vessman, vägledare på Strömkullegymnasiet och arbetsmarknadssekreterare på Bengtsfors kommun.

Sedan Framgångsakademin lanserades hösten 2020 har man hunnit bli Sveriges största tjänst för kurser, med hundratusentals kollade timmar. Avtalet med Bengtsfors kommun är plattformens första inom offentlig sektor. 

— Det känns jättekul att Bengtsfors kommun ansluter till Framgångsakademin. Vårt team drivs av att se varje människa växa och nå sin fulla potential. Vi vill ge alla som använder vår tjänst de bästa möjligheterna oavsett bakgrund eller livssituation. Alla utvecklas på sina egna villkor med hjälp av Sveriges mest framgångsrika föreläsare, coacher och experter som är handplockade för Framgångsakademin. De arbetar alla på elitnivå och lär ut kunskap som bara några få har kunnat ta del av tidigare. Vi hoppas att fler kommuner ansluter under året, så att vi kan bidra till fler personers utveckling både professionellt och privat, säger Alexander Pärleros-Warg, grundare och vd.

Hos Framgångsakademin finns bland annat kurser av personer som Fredrik Reinfeldt, Elaine Eksvärd, Mattias Ribbing, Katarina Gospic, Kjell Enhager och Niklas Berntzon. 

Framgångsakademin grundades hösten 2020 av Alexander Warg-Pärleros. Han växte upp i en tuff familjesituation, utan förebilder och kämpade med dyslexi i skolan. Under hundratals intervjuer med Sveriges mest framgångsrika personer i Framgångspodden fick han verktyg som förändrade hans liv. Då föddes också en stark vilja att hjälpa andra. Utifrån detta startades Framgångsakademin.


Om Framgångsakademin

Är du också en av tre procent som vill bli riktigt framgångsrik inom ditt område. Då har du hittat rätt. Vi har skapat en en plattform för dig som vill maxa din personliga utveckling och ta livet till nästa nivå. Framgångsakademin grundades av Alexander Warg-Pärleros våren 2020. Han växte upp i en tuff familjesituation, utan förebilder och kämpade med dyslexi i skolan. Under hundratals intervjuer med Sveriges mest framgångsrika personer i Framgångspodden fick han verktyg som förändrade hans liv. Då föddes också en stark vilja att hjälpa andra.

Kontaktpersoner

Philip Malek
Philip Malek