2022-09-20 10:30Pressmeddelande

Foria sponsrar Södertälje cykelklubb

Foria väljer att sponsra Södertälje cykelklubbs verksamhet under 2022. Genom samarbetet förväntas trafiksäkerheten öka.

- Cykling är utöver en sport även ett transportmedel. Foria vill att fler som kan ska välja  cykel som transportmedel. Det är bra både för folkhälsan och bidrar till ett mer hållbart transportsystem, säger Tove Winiger, hållbarhets- och kommunikationschef vid Foria.

Forias verksamhet är transporter med lastbil. På vägarna samsas Forias 1200 förare med andra trafikanter där cyklister är särskilt utsatta. Samarbetet med Södertälje Cykelklubb förväntas öka medvetenheten hos lastbilsförare och cyklister om den andres beteende i trafiken. I en kampanj i sociala medier och i utbildningsmaterial delas information och bildmaterial för att öka säkerhetsmedvetenheten hos såväl förare som cyklist.

- Södertälje Cykelklubb är glada och stolta över att Foria är sponsor till klubben och bidrar till vår tränings- och tävlingsverksamhet. Vi brinner för cykling och är positiva till att fler cyklar. Därför välkomnar vi ett samarbete med Foria för ökad trafiksäkerhet och hållbarhet, säger Jolle Ijkema, ordförande i Södertälje Cykelklubb.  

Foria är en stor arbetsgivare och ett av Sveriges största företag inom transport- och maskintjänster, och vill därför bidra till en positiv samhällsutveckling. Foria stöttar föreningar som arbetar för idrott, kultur eller natur. Foria vill också bidra till föreningar och organisationer som arbetar för ett mer jämställt och jämlikt samhälle eller som motverkar utanförskap och segregation. Läs mer och ansök om sponsring via vår hemsida: länk.

 

För mer information, kontakta gärna Tove Winiger, kommunikationschef vid Foria, via e-post: tove.winiger@foria.se eller telefon: 010-474 50 88.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Om Foria AB

Foria är ett av Sveriges största företag inom maskin- och transporttjänster med säte i Södertälje och verksamhet i hela Mellansverige. Idag har Foria en omsättning om 1,2 miljarder och verksamheten uppgår till ca 1500 enheter och 1200 anställda.


Kontaktpersoner

Tove Winiger
Kommunikationschef
Tove Winiger