2022-07-06 06:00Pressmeddelande

Foria introducerar eldriven rörinspektion

Nu tar Foria Sveriges första eldrivna filmbuss för rörinspektion i drift. Med den avancerade påbyggnaden från Vretmaskin möjliggörs fossilfri dokumentation av ledningsnät.

Nu tar vi ett steg till inom elektrifieringen av vår fordonsflotta, och är stolta över att vara först ut med att erbjuda fossilfri rörinspektion i full HD-upplösning till våra kunder, säger Mikael Hedström, affärsområdeschef Miljö och tillförordnad vd vid Foria.

Fordonet är en Mercedes eSprinter med utrustning och byggnation från Vretmaskin. Fordonet uppfyller kraven inom säkerhet och arbetsmiljö. Med den tunga påbyggnaden har ett fulladdat fordon en driftstid på över åtta timmar, vilket räcker gott för uppdrag inom rörinspektion. Genom att ladda nattetid möjliggörs fossilfria transporter inom ett segment där svårighet att planera laddning annars kan utgöra ett hinder.

Att bygga Sveriges första eldrivna filmbuss har lärt oss mycket. Vi behöver ta hänsyn till ny teknik, andra axeltryck och inte minst totalvikten, säger Patrik Holm, säljchef vid Vretmaskin.

Utrustningen som möjliggör rörinspektion i full HD av kommuners ledningsnät och satellitkamera för inspektion av serviser från huvudledning drivs även den med fossilfri el. Rörinspektion är en specialiserad del av Forias verksamhet inom Spol och sug. Mycket snart kan fossilfri rörinspektion bokas.


Om Foria AB

Foria är ett av Sveriges största företag inom maskin- och transporttjänster med säte i Södertälje och verksamhet i hela Mellansverige. Idag har Foria en omsättning om 1,2 miljarder och verksamheten uppgår till ca 1500 enheter och 1200 anställda.