2023-05-24 13:45Pressmeddelande

Zhiyun släpper två nya gimbals för obegränsad kreativitet

Zhiyun_Weebill_3SZhiyun_Weebill_3S

Oavsett om du filmar med en smartphone eller en professionell kamera kan en gimbal vara det viktigaste verktyget vid sidan av kameran. Zhiyun är en av de ledande tillverkarna av gimbals för innehålls- och filmskapare och tillkännager idag en uppdatering av två av deras mest populära gimbals - Zhiyun Crane M3S och Weebill 3S.

 

Zhiyun Crane M3S

Den nya Zhiyun M3S är det perfekta verktyget för vloggning, resor och sociala medier.

Det ultrakompakta, bärbara kraftpaketet på endast 705g är starkare än sin föregångare och kan hantera fler vanliga fullformatkameror och objektivkombinationer, men kan också användas med smartphones och actionkameror.

Ergonomin har förbättrats och användarna kan ta bilder utan ansträngning tack vare den nya Bluetooth-utlösaren som gör det möjligt att trådlöst styra zoom och inspelning med ett enkelt knapptryck. En ny anpassad två-i-ett snabbkopplingsplatta gör att användaren kan demontera kameran från gimbalen för att byta batteri, utan att behöva balansera om kameran.

 

Den nya M3S har en liten, men kraftfull inbyggd belysning som inte är större än en fingernagel.

Tack vare en nyutvecklad teknik som Zhiyun kallar Lumen Amplifier kan lampan ge upp till 1000 lux och har en justerbar färgtemperatur på 2700-5500K vilket är perfekt om du till exempel vill lätta upp skuggor i starkt solljus.

Den nya gimbalen kommer med PD-snabbladdning, vilket innebär att en full laddning endast tar två timmar och att den maximala batteritiden är upp till 7,5 timmar.

 

Zhiyun Weebill 3S

Weebill är en av Zhiyuns mest populära gimbals för professionella innehållsskapare. På den nya gimbalen hittar vi flera spännande nya funktioner, bland annat en nyutvecklad algoritm som ökar dess prestanda. Man har vidareutvecklat ergonomin från den tidigare modellen och den nya SLING 2.5-designen har ett mjukare grepp som gör det lättare att hålla gimbalen under en längre tid utan att man blir trött. Ett nytt förlängningsbart slinggrepp kan justeras till ett tvåhandsgrepp och gör det möjligt att justera vänster och höger lutning av handtagets riktning samt greppets tyngdpunkt, vilket underlättar filmning i låga vinklar och slingläge. Handledsstödet är justerbart efter användarens önskemål.

 

På den nya versionen har Zhiyun valt att fokusera mer på vertikal filmning och den är utrustad med en ny innovativ snabbkopplingsplatta som gör det enkelt att byta mellan porträtt- och landskapsläge utan att behöva ombalansera.

Precis som den nya Crane M3S har Weebill 3S Lumen Amplifier-teknik och belysningen ger ett kraftfullt ljus på 1000 Lux och har en justerbar färgtemperatur på 2600-5500K med en CRI på 90+.

 

På framsidan finns två anpassningsbara knappar som kan ställas in och anpassas enligt önskemål. Gimbalen kan också kommunicera med de vanligaste kameramodellerna via Bluetooth så därför behövs inte någon kabel. Gimbalen har upp till 12 timmars batteritid och når full effekt på bara två timmars PD-laddning. Weebill 3S är helt kompatibel med Zhiyuns Transmount-ekosystem av tillbehör för fokus och trådlös video.

 

Pris och leverans

 

Zhiyun Crane M3S och Weebill 3S finns för omgående leverans.

Rekommenderat försäljningspris är:

Zhiyun Crane M3S Gimbal                            SEK 3.899;-

Zhiyun Crane M3S Combo Gimbal             SEK 4.599;-

Zhiyun Weebill 3S Gimbal                             SEK 4.199;-

Zhiyun Weebill 3S Combo Gimbal              SEK 5.699;-

 

För ytterligare information, vänligen kontakta lasse.ericson@focusnordic.se

 

Specifikationer

 

  • Ultrakompakt med stor kapacitet (Zhiyun Crane M3S)
  • Inbyggd kraftfull belysning
  • Förbättrad ergonomi (Zhiyun Weebill 3S)
  • Ny innovativ snabbkopplingsplatta (Zhiyun Weebill 3S)


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg