2017-06-21 11:00Pressmeddelande

Zeiss Milvus 35mm f/1.4 – ny allroundoptik för höga krav

null

Det tionde objektivet i Zeiss Milvus-familjen är en ljusstark och väderskyddad vidvinkel med en bildkvalitet som övertygar redan vid full öppning.

Kombinationen moderat vidvinkel och stor bländaröppning gör Zeiss Milvus 35mm f/1.4 till ett verkligt allroundobjektiv som fungerar såväl för klassiskt gatu- och reportagefotografi som för porträtt i befintligt ljus. I likhet med sina syskon i Milvus-familjen är det nya objektivet dessutom byggt för att kunna användas för professionell videoproduktion.

Robust skönhet

Zeiss Milvus 35mm f/1.4 tecknar ut fullformat och finns med fattning för Canon (tilläggsbeteckning ZE) samt Nikon (ZF.2). Det här är det tionde Milvus-objektivet och den släta och eleganta designen med mattsvart metallhölje och blå gummipackning vid fattningen känns igen från syskonen. Den sistnämnda detaljen är en del av väderskyddet som hindrar fukt och damm från att tränga in.

Objektivet har manuell fokus och en mycket mjukgående fokuseringsring som tillåter fininställning av skärpan tack vare en rotationsvinkel på 227 grader. För bästa hantering under videofilmning går det att montera det speciella fokusverktyget Zeiss Lens Gears (tillbehör). Versionen med Nikon-fattning har manuell bländarring som kan kopplas ur för helt steglös bländarinställning, även det en uppskattad finess för användare som sysslar med video.

Framtidssäker optik

Den optiska kvaliteten är på högsta nivå, tack vare användandet av fem linser av specialglas som praktiskt taget eliminerar kromatisk aberration samt en asfärisk lins som garanterar maximal skärpa över hela bildplanet även vid de stora bländaröppningarna. Den optiska konstruktionen innehåller totalt 14 linser i 11 grupper där vissa linselement kan flytta sig internt för att ge bästa möjliga skärpa vid alla fokusavstånd (en så kallad flytande linskonstruktion). Närgränsen är 30 cm.

Vid f/1.4 levererar objektivet mjuk och krämig bokeh (oskärpeteckning) passande för porträtt. Nedbländat har det en upplösningsförmåga som är tillräcklig inte bara för dagens mest pixeltäta bildsensorer utan även för kommande generationer. Det gör Zeiss Milvus 35mm f/1.4 till ett framtidssäkert objektiv. Zeiss berömda T* antireflexbehandling reducerar effektivt linsöverstrålning, slöjbildning och reflexer vilket ger maximal kontrast åt bilder och videosekvenser även i svåra ljusförhållanden. Dessutom är färgåtergivningen enhetlig i hela Milvus-familjen, så videofilmare kan växla mellan olika objektiv utan att behöva bekymra sig om skiftande ton i filmmaterialet.

Pris och leverans

Zeiss Milvus 35mm f/1.4 börjar levereras under juli månad och kommer att kosta:

Zeiss Milvus 35mm f/1.4 ZE (Canon), Ca-pris: 20.490:- (inkl. moms)

Zeiss Milvus 35mm f/1.4 ZF.2 (Nikon), Ca-pris: 20.490:- (inkl. moms)


För ytterligare information: lasse.ericson@focusnordic.se


Tekniska data Zeiss Milvus 35mm f/1.4:

Brännvidd: 35 mm

Bländaromfång: f/1.4 – f/16

Linselement / grupper: 14 / 11

Fokusering: Manuell med 227° rotationsvinkel (från närgräns till oändligt)

Närgräns: 30 cm

Arbetsavstånd: 14 cm (mellan motivet och objektivets framände)

Bildvinkel (diagonal): 64.2°

Maximal avbildningsskala: 1:4.6

Filterstorlek: 72 mm

Längd (utan objektivlock): ZF.2 (Nikon): 125.6 mm. ZE (Canon): 124.8 mm

Diameter: ZF.2 (Nikon): 84.8 mm. ZE (Canon): 84.8 mm

Vikt: ZF.2 (Nikon): 1131 gram. ZE (Canon): 1174 gram

Tillbehör (ingår): Objektivlock, motljusskydd i metall


Gemensamma egenskaper för alla Zeiss Milvus-objektiv

Hölje och medföljande motljusskydd i metall

Väderskyddad konstruktion

Manuell fokus med stor rotationsvinkel som ger hög precision vid skärpeinställningen

Möjlighet till steglös bländarinställning hos versioner med ZF.2-fattning (Nikon)

Flytande linselement för bästa bildkvalitet vid alla fokusavstånd

Zeiss T* antireflexbehandling som effektivt motverkar linsöverstrålning, slöjbildning och reflexer.

Standardiserad färgåtergivning och mycket hög kontrast

Kompatibla med Zeiss Lens Gears, professionella fokushjälpmedel för filmare


Zeiss Milvus-familjen 2017

Zeiss Milvus 15mm f/2.8

Zeiss Milvus 18mm f/2.8

Zeiss Milvus 21mm f/2.8

Zeiss Milvus 35mm f/1.4

Zeiss Milvus 35mm f/2

Zeiss Milvus 50mm f/1.4

Zeiss Milvus 50mm f/2 Macro

Zeiss Milvus 85mm f/1.4

Zeiss Milvus 100mm f/2 Macro

Zeiss Milvus 135mm f/2

Focus Nordic i Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Polaroid, Zeiss, Nisi, Ledgo, Zhiyun och DxO. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se