2018-10-05 09:00Pressmeddelande

Zeiss lanserar ljusstarkt allroundobjektiv för Sony FE

null

Nya Zeiss Batis 40 mm f/2 CF blir den femte medlemmen i Batis-serien med autofokusobjektiv för Sonys spegelfria fullformatskameror. Smidigt format, vädertätning och inbyggd OLED-display är några av den här seriens speciella egenskaper.

Med sin höga ljusstyrka på f/2 och en brännvidd som ger ett mellanting mellan vidvinkel och normalobjektiv är nya Zeiss Batis 40 mm f/2 CF för Sonys spegelfria fullformatskameror användbart för en lång rad motiv, från porträtt till arkitektur, dokumentär- och gatufotografi. Brännvidden passar in mellan vidvinkeln Batis 25 mm f/2 och det korta telet Batis 85 mm f/1.8 och blir ett perfekt komplement till serien.

I likhet med de andra objektiven i Batis-serien har det också designats för att bilda ett kompakt och lätt system tillsammans med kameran, utan att kompromissa med vare sig byggkvalitet eller optisk prestanda. Längden är endast 9,3 cm och vikten 361 gram!

Batis 40 mm f/2 har också en unik egenskapsom ökar dess användningsområde; en närgräns på endast 24 cm, som ger en maximal avbildningsskala på 1:3.3. Det gör objektivet idealiskt när man vill fånga intressanta detaljer i omgivningen och till och med användbart för matfotografering. Det är bara att låta kreativiteten flöda!

Zeiss-prestanda
Trots sitt kompakta format har Batis 40 mm f/2 CF inga problem med att leva upp till de mest kräsna yrkesfotografernas högt ställda förväntningar. Höljet är robust och försett med vädertätningar för att skydda mot fukt och damm.

Den avancerade optiska konstruktionen är av Distagon-typ och består av 9 linser indelade i 8 grupper, där det bland annat ingår asfäriska linser som bidrar till att ge mycket hög skärpa och mikrokontrast ända ut i kanterna redan vid full bländaröppning.

Objektivet har dessutom en så kallad flytande linskonstruktion vilket innebär att det bibehåller sin höga bildkvalitet i hela fokusområdet, ända ned till närgränsen. Zeiss legendariska T* antireflexbehandling garanterar också att varje motiv avbildas med den exceptionella kontrast och färgåtergivning som har gjort Zeiss så berömt.

Mjukgående och pålitlig autofokus
Autofokusmekanismen i Zeiss Batis 40 mm f/2 CF har designats för att vara robust och pålitlig och ger en tyst, mjukgående och precis skärpeinställning för bästa möjliga bildresultat i alla lägen. En unik finess hos Zeiss Batis-serien är den inbyggda OLED-displayen, som visar fokusavståndet och skärpedjupet vid den aktuella bländaren. Tack vare sin höga ljusstyrka och kontrasten som OLED-tekniken bidrar med fungerar displayen utmärkt såväl i dagsljus som i mörker.

Pris och leverans

Zeiss Batis 40 mm f/2 CF finns tillgängligt för omedelbar leverans.

Ca-pris inklusive moms: 14.560,- (inkl. moms)

För ytterligare information: lasse.ericson@focusnordic.se


Viktiga egenskaper

  • Sony E-fattning, tecknar ut 35 mm-sensorformat (fullformat)
  • Autofokus med tyst, snabb och precis inställning
  • 24 cm närgräns ger en avbildningsskala på 1:3.3
  • Kompakt och lätt konstruktion
  • Robust och vädertätat objektivhölje
  • Mycket hög skärpa redan vid full bländaröppning (f/2)
  • Zeiss T* antireflexbehandling ger oöverträffad kontrast och färgåtergivning


Specifikationer
Brännvidd:
40 mm
Ljusstyrka: 2.0
Bildformat: 24 × 36 mm (fullformat). Passar även APS-C
Objektivfattning: Sony FE / E
Fokusering: Autofokus / Manuell
Bildstabilisering: Nej
Optisk konstruktion: 9 linser / 8 grupper
Minsta bländare: 22
Närgräns: 24 cm
Maximal förstoring: 0.30x (skala 1:3.3)
Filterdiameter: 67 mm
Längd: 93 mm
Diameter: 78 mm
Vikt: 361 gram
Medföljande tillbehör: Motljusskydd, objektivlock
Övrigt: Väderskyddad konstruktion. Tyst autofokus. OLED-display som visar fokusavstånd och skärpedjup.


Zeiss Batis-familjen 2018

Zeiss Batis 18 mm f/1.8

Zeiss Batis 25 mm f/2

Zeiss Batis 40 mm f/2 CF

Zeiss Batis 85 mm f/1.8

Zeiss Batis 135 mm f/2.8

Mer information om Zeiss Batis-objektiven finns på www.zeiss.com/batis

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex,  Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och RoadEyes. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se