2018-10-30 09:00Pressmeddelande

Weebill – snabbare, enklare och mångsidigare stabilisering

null

Att filma med kamerastabilisator har aldrig varit så enkelt som med nya Zhiyun Weebill Lab. Dess låga vikt, flexibla design och smarta balanseringssystem ger en oöverträffad användarupplevelse.

Både yrkesfilmare och avancerade hobbyanvändare lär uppskatta de många nyheterna och fördelarna hos Zhiyuns senaste handhållna stabilisator för systemkameror; Zhiyun Weebill Lab. Trots att den här lilla gimbalen väger under 1 kg klarar den att hantera en kamerautrustning med en vikt på upp till 3 kg, vilket gör att den kan användas med de mest populära DSLR och spegelfria kamerorna samt objektivkombinationerna på marknaden.

Men Weebill är inte bara liten och kraftfull utan bjuder dessutom på nya sätt att hantera en stabilisator som ökar dess mångsidighet. Håll den i ett traditionellt upprätt läge eller montera stativdelen som ett handtag och använd den i en praktisk underhandsposition. På så sätt kan man filma ur låga vinklar utan att det blir obekvämt.

Trådlös telefonkontroll 

Weebill Lab gör det också möjligt att skapa en trådlös anslutning till en mobiltelefon eller surfplatta och använda denna som en rörelsesensor och kontrollenhet. Genom att flytta på telefonen styr man stabilisatorn i realtid. Telefonskärmen används även för visning och val av bildutsnitt under inspelningen, och för att ställa in parametrar i kameran. Telefonkopplingen gör det möjligt att dra maximal nytta av Weebills nya underhandsposition.

Snabb och enkel balansering

Weebill Lab har ett robust, gummibelagt handgrepp med inbyggt stativ som ger utmärkt hantering. Men lika viktigt är det nya balanseringssystemet, 2.0. Det är utrustat med en spärr på varje axel som tillåter att man låser vissa axlar samtidigt som man balanserar en annan, något som förenklar handhavandet.

Den aktuella inställningen kan dessutom sparas till nästa gång och tillsammans med dubbla, medföljande Arca-Swiss kompatibla snabbplattor är det här en perfekt stabilisator för filmskapare som snabbt vill kunna sätta igång sin inspelning var och när som helst.

Intuitiv OLED-skärm

Det intuitiva gränssnittet tar hjälp av en OLED-skärm som visar anslutningsstatus, batterinivå, stabilisatorläge och flera kamerainställningar, så att man får fullständig kontroll över varje detalj under inspelningsarbetet.

10 timmars batteritid

Två stycken Zhiyun standard batterier, modell 18650, ger Weebill Lab upp till 10 timmars kontinuerlig filmning på en enda laddning. Stabilisatorn kan dessutom ladda kameran. På så vis slipper man avbryta inspelningen för att byta kamerabatterier.*

*Fungerar endast med kameror som stöder USB-laddning

Go-läge för snabba scener

Med ett enkelt tryck på Go-knappen blir kameran och stabilisatorn redo att hantera extrema sportscener. Här frigörs den fulla potentialen hos stabilisatorns alla motorer så att den klarar att hänga med vid snabba rörelser och kameraåkningar, som när man springer eller filmar från en bil, cykel et cetera. Med Go-läget kan du skapa precis så actionfyllda scener som du önskar!

Med hjälp av ZY PLAY-appen (tillgänglig för iPhone och Android) får Weebill Lab stöd för ännu fler avancerade funktioner, bland annat Panorama, Focus Timelapse, Motion Timelapse, Long Exposure Timelapse.

Anpassa med tillbehör

Tack vare tre yttre skruvgängor går det att använda Weebill Lab med ett brett utbud av tillbehör i Zhiyuns ekosystem. Till exempel Phone Holder, TransMount Mini Monopod och TransMount Weebill Lab Handheld Tripod.

Det finns också en extern follow-focusmotor(TransMount Servo Zoom/Focus Controller) som gör det möjligt få en exakt och jämn fokuskontroll med alla kamerasystem. Med hjälp av det känsliga inställningshjulet på stabilisatorn kan du enkelt flytta fokusen samtidigt som du rör dig och filmar.

Pris och leverans:

Zhiyun Weebill Lab börjar levereras i mitten av november.

Cirkapris inklusive moms blir 6.995:- kronor (inkl. moms)

För ytterligare information: henrik.wernbo@focusnordic.se


Sammanfattning viktiga egenskaper

 • 3-axlig motoriserad stabilisator för systemkameror
 • Klarar en utrustning som väger upp till 3 kg
 • Kan användas i två positioner; traditionellt upprätt och i underhandsläge
 • Snabbare och enklare balansering med nya balanseringssystem 2.0
 • Spara en balanseringsinställning för senare användning
 • Dubbla Arca-Swiss kompatibla snabbplattor
 • Intuitiv hantering med OLED-skärm, direktknappar och kontrollhjul
 • Go-läge för maximal respons vid snabba scener
 • Använd en mobiltelefon eller surfplatta som rörelsesensor
 • Utökade funktioner med appen ZY Play
 • Upp till 10 timmars drifttid med dubbla litiumjonbatterier
 • Ladda kameran från stabilisatorns batterier


Specifikationer

Typ: 3-axlig stabilisering för systemkameror (gimbal)
Tiltomfång ner-upp: 360°
Panoreringsomfång: 360°
Roll-omfång: 360°
Precision statiskt motiv: +/-0,01 till +/-0,04°
Precision rörligt motiv: +/-0,05 till +/-0,3°
Rekommenderad kameravikt: 3 kg
Drifttid per laddning: Ca 10 timmar (balanserad kamera)
Batterityp: 2 st litiumjonbatterier (typ 18650) med 2600 mAh vardera
Laddtid: 2,5 timmar
Temperaturområde: -10 till +45°C
Mått: 70 x 190 x 300 mm
Vikt: 970 g
Funktioner:Go-läge för snabba scenändringar. Trådlös anslutning till telefon/surfplatta. Appen ZY Play (Android & iOS) ger extra funktioner: Panorama, Focus Timelapse, Motion Timelapse, Long Exposure Timelapse och mer.
Övrigt: Kontrollpanel med OLED-skärm, direktknappar och inmatningshjul. USB-laddning till kompatibla kameror.
Medföljande tillbehör:Snabbmanual, ministativ, laddningsbara batterier, laddare, USB-C-kabel, USB Micro-kabel, USB-Micro till USB-C adapter.

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex,  Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Saramonic och RoadEyes. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se