2021-07-01 10:00Pressmeddelande

Weebill 2 - en ny gimbal från Zhiyun  

Weebill 2

En gimbal är det viktigaste verktyget, utöver kameran, för många av dagens contentskapare. Zhiyun är en ledande tillverkare i branschen och har ett brett utbud av gimbals i sitt sortiment. Oavsett om du fotograferar med en smartphone eller en professionell kamera har Zhiyun en gimbal åt dig.

 

Zhiyun lanserar nu Weebill 2, en uppdaterad version av deras populäraste kamera-gimbal. Weebill 2 är utformad för professionella spegelfria kameror och DSLR-kameror som Sonys A7III + FE 24-70mm F/2.8 eller Canon 5D4 + EF 24-70mm F/2.8.

 

I den nya gimbalen hittar vi flera intressanta funktioner som utfällbar LCD-skärm, förbättrad ergonomi, bildöverföring och starkare motorer. Weebill 2 är den första gimbalen som har en 2,88-tums utfällbar HD-pekskärm som ger full kontroll. Ett intuitivt, roterbart och infällbart gränssnitt som med några fingertryck ger tillgång till justering och kontroll över inspelningen. Användare kan också få tillgång till smarta funktioner såsom one-touch smart follow, time-lapse och ”gesture control” via pekskärmen utan att behöva använda ZY Play-appen.

 

Med den nya gimbalen introducerar Zhiyun ett helt nytt Infineon-chip och en uppgraderad algoritm som gör gimbalen stabilare. Detta i kombination med ökat vridmoment och en ny kärnalgoritm för ökad stabilitet gör det möjligt för Weebill 2 att analysera och upptäcka samt kompensera för olika typer av handhållen instabilitet, även under extrema förhållanden.

 

Weebill 2 har en klassisk easy-to-carry greppfunktion som gör det möjligt för användaren att enkelt växla från överhands- till underhandsfattning utan att montera en förlängning eller ändra gimbalens form. Det underlättar fotografering i låg vinkel och är lämplig för bekväm, långvarig användning vilket skonar dina axlar och armar.

Med den nya gimbalen introducerar Zhiyun också MasterEye Visual Controller (VC100) som ingår i Weebill 2 Pro Plus Kit. Detta är en sofistikerad enhet som eliminerar behovet av en separat bildskärm, bildmottagare och rörelsekontroll. Den går också att köpa som tillbehör.

 

Weebill 2 stöder en TransMount-bildöverföringssändare (ingår i Weebill 2 Pro och Pro Plus Kit) som fungerar upp till 1080p och 60 fps med en utgång av hög kvalitet samt minskar tidsfördröjningen till 60 ms upp till 150 m avstånd.

  

Pris och leverans

Den nya gimbalen kommer i fyra olika kit och börjar levereras mitten, slutet av juli.

Rekommenderade försäljningspriser är

Weebill 2                   SEK 6.299:- (inkl. moms)

Weebill 2 Combo     SEK 7.299:- (inkl. moms)
Weebill 2 Pro            SEK 10.090:- (inkl. moms)
Weebill 2 Pro Plus    SEK 12.190:- (inkl. moms)

 

För mer information, vänligen kontakta henrik.wernbo@focusnordic.se

 

Egenskaper:

  • Utformad för spegelfria kameror och DSLR-kameror
  • Stöd för MasterEye Visual Controller och Trådlös bildöverföring
  • Uppdaterade starkare motorer med mer vridmoment
  • Byt sömlöst mellan överhands- och underhandsfattning
  • 9 timmars batteritid/1,6 timmars laddningstid
  • Klassisk, easy-to-carry greppfunktion
  • Inbyggd 2,88” touchskärm

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg