2021-04-22 06:20Pressmeddelande

Två objektiv från Tamron för landskaps- och naturfotografer

 

 

Tamron är en av de mest populära och ansedda tillverkarna när det gäller att tillverka objektiv med Sony E-fattning. Nu presenterar man inte mindre än två spännande objektiv, Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD som tecknar ut i fullformat och Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD för APS-C.

 

150-500mm har ett mångsidigt zoomomfång som gör att fotografer kan få närbilder av vilda djur

men samtidigt ge möjligheten att zooma ut för att få en vy av det omgivande landskapet. Objektivet har en kompakt design och är perfekt för att fota vilda djur, natur och sport. 11-20mm är en kompakt ultravidvinkel som är perfekt för landskapsfoto, streetfoto och mycket mer.

 

 

 

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD

 

Det nya 150-500mm f/5-6.7 är utformat för Sonys spegelfria fullformatskameror med E-fattning och är konstruerad med en stark betoning på kompakt storlek och användbarhet utan att kompromissa med bildkvaliteten.

 

Objektivet är bara 209,6 mm långt och har en diameter på 93 mm, vilket är otroligt kompakt för en 500 mm telezoom som är konstruerad för spegelfria fullformatskameror. Även när man zoomar till 500 mm är objektivet fortfarande anmärkningsvärt kompakt med en längd på endast 283 mm. Utan stativfäste väger den 1725 g.

 

På detta nya objektiv hittar du många spännande funktioner som t.ex. Flex-zoom lock, remhållare och inbyggd Arca-Swiss platta.

 

Flex-zoom lock låter fotografen låsa objektivet i valfritt läge genom att skjuta zoomringen fram och tillbaka.

Detta förhindrar oavsiktlig rörelse av zoomen på grund av objektivets vikt eller om man vill ha samma bildutsnitt på alla bilder. Ett vanligt zoomlås finns också för att förhindra att zoomen glider ner av sin egen vikt medan den bärs.

Stativfoten är Arca-Swiss kompatibel och är utformad för att du enkelt skall kunna hålla objektivet med en hand. Den är tillverkad av en magnesiumlegering för att minska vikten, vilket i sin tur minskar belastningen vid handhållning och har ett fästshål för bärrem.

 

150-500mm har Tamrons hyllade VXD AF-linjära fokusmotor som ger en snabb och precis fokus.

Även vid inzoomat läge på 500mm, är fokuseringen snabb och exakt på alla avstånd, nära som långt.

Fokusspårningen har förbättrats avsevärt för att underlätta att fånga snabba motiv, t.ex. vid sportevenemang, fågel- och flygfotografering. Detta säkerställer att dessa dramatiska, actionfyllda stunder aldrig missas oavsett om du tar stillbilder eller video.

Dessutom minskar fokusmotorn också ljudet och vibrationer som produceras under fokusering, vilket gör den idealisk för att ta stillbilder och video i miljöer med låg ljudnivå t.ex. i ett fotogömsle.

Objektivet har Tamrons populära VC-läge (bildstabilisator) som ger användaren bildstabilisering upp till fyra steg och låter dig växla mellan tre olika inställningar (Läge 1: Standard, Läge 2: Panorering och Läge 3: Framing Priority).

 

Den optiska konstruktion består av 25 element i 16 grupper inklusive en XLD (eXtra Low Dispersion), fem LD (Low Dispersion) och två Hybrid Asfäriska linselement. Detta för att ge en högupplöst prestanda från kant till kant. Objektivet har Tamrons berömda BBAR-G2-coating vilket minskar effekter som ghosting och hjälper till att öka detaljrikedomen i bilden.

 

Objektivet har en närgräns på 0,6 m vid 150 mm och 1,8 m vid 500 mm.

Objektivet är väderskyddat och har en fluorin-coating som gör frontlinsen smuts- och vatten-avvisande och därmed användbart även under tuffa väderförhållanden. Den är kompatibel med många av de populära funktionerna som Sony har i sina kameror, inklusive Fast Hybrid AF och Eye AF.

 

Viktiga egenskaper

 • Kompakt ultra-telezoomobjektiv
 • Fantastisk bildkvalitet
 • Snabb autofokus
 • VC-läge som ger upp till 4 stegs bildstabilisering
 • Väderskyddad
 • Rotationsvinkeln för zoomen mellan 150 och 500 mm är bara 75º
 • Motljusskydd med flexibel, skyddande front

 

 

 

 

 

 

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD

 

Den nya 11-20 mm f/2.8-zoom är världens första ultra vidvinkelzoom för Sony E-mount APS-C som har en bländare på f/2.8. Trots sin stora f/2.8-bländare är objektivet väldigt litet (endast 86,2 mm) och passar perfekt till Sonys kompakta och lätta APS-C-spegelfria kamerahus.

 

Tack vare sitt mångsidiga omfång kan användare få ett objektiv som samtidigt lämpar sig bra för landskap i 11 mm-änden (motsvarande 16,5mm i fullformat) och samtidigt ha ett objektiv som fungerar bra för gatufotografering, vid 20 mm brännvidd (motsvarande 30mm i fullformat).

 

Objektivet är bara 86,2 mm långt och väger endast 335 g. För ett ultra vidvinkelzoomobjektiv med f/2.8 är detta anmärkningsvärt kompakt och lätt.

Den optiska konstruktionen består av 12 element i 10 grupper. Två GM (Glass Molded Aspherical) som ger en hög upplösning över hela bilden från kant till kant. Ett XLD (eXtra Low Dispersion) och två LD-element (Low Dispersion) ger en enastående skärpa.

Objektivet har också den berömda BBAR-G2-coatingen som minimerar effekter som ghosting och hjälper till att öka detaljerna i motivet även när det är bakgrundsbelyst. Med en kombination av alla dessa funktioner producerar objektivet en bildkvalité med bra kantskärpa, naturliga färger och snygg bokeh.

 

Andra spännande optiska funktioner är en enastående närgräns på endast 0,15 m vid 11 mm och 0,24 m vid 20 mm. Vid max utzoomning på 11 mm har den en häpnadsväckande maximal avbildningsskala på 1:4!

 

Objektivet är väderskyddat och har en fluorin-coating som gör frontlinsen smuts- och vatten-avvisande och därmed användbart även under tuffa väderförhållanden. Den är kompatibel med många av de populära funktionerna som Sony har i sina kameror, inklusive Fast Hybrid AF och Eye AF och har en RXD-stegmotor som är exceptionellt tyst och perfekt för videoanvändare.

 

 

Viktiga egenskaper

 • Kompakt ultravidvinkel
 • Bra närgräns
 • Fantastisk bildkvalitet
 • Väderskyddad

 

 

 

Pris och leverans

 

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD börjar levereras i slutet av juni 2021.

Rekommenderat försäljningspris är SEK 10.190,-

 

Tamron 150-500mm F / 5-6.7 Di III VC VXD börjar levereras i början av juni 2021.

Rekommenderat försäljningspris är SEK 17.190,-

 

För mer information, vänligen kontakta karsten.rath@focusnordic.dk

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson