2015-08-06 13:30Pressmeddelande

Två nya fotoryggsäcks-serier från Lowepro

null

Lowepro, världsledande inom fotoväskor, lanserar två nya serier ryggsäckar för den växande skaran outdoor-fotografer. Whistler är en helt ny serie för riktigt krävande proffessionella action-fotografer, medan Photo Sport II är en vidareutveckling av succé-serien Photo Sport.

Båda dessa innovative serier för tankarna till Lowepros grundare, Greg Lowe, och orginaliteten i företaget han byggde upp”, säger Tim Grimmer, vice president of brand hos Lowepro, ”för äventyrare som jobbar i extrema miljöer och idrottare som vill ha med kameran vid löpning, klättring m.m. har vi skapat dessa ryggsäckar”.

Whistler

Denna proffessionella serie har skapats i naturen och inte vid ritbordet. Den har under hela utvecklingsarbetet testats av fotografer i fält, bl.a. Paul Morrisson, i de extrema förhållanden som råder vid Coast Mountains i British Colombia, Canada.

Jag har arbetat med Lowepro ända sedan jag började fotografera skidåkning för 35 år sedan, och det var en Lowepro ryggsäck som fick min utrustning att överleva en lavin 1997 ”, säger Paul Morrisson,”en kamera betyder olika saker för olika fotografer, men alla kan nog hålla med om att det är mer än ett verktyg, och väskan man bär sin utrustning i blir därför en viktig länk mellan människa och kamera. Det är sådana tankar som ligger bakom utvecklingen av Whistler”.

Whistler är byggd för alla årstider och förhållanden och kommer i två storlekar; 350 AW och 450 AW. De är idealiska för tuffa miljöer och långa utflykter, och det går enkel att fästa en mängd annan utrustning utöver kameraprylarna, som t.ex; skidor, vandrings-stavar, stativ, isyxor, m.m.

Tack vare Lowepros ActiveZone System™ och MaxFit™ så är de både bekväma att bära och enkla att packa. Whistler är byggd för bästa tänkbara skydd och har bl.a. ett vattentätt material i botten, All Wheather Cover™ och löstagbar kameradel.

Photo Sport II

Ryggsäckserien för alla som vill ha sin kamera i säkert förvar, vid cykling, klättring och löpning. Den lätta konstruktionen gör det bekvämt att alltid ha sin kamera till hands.

De nya Photo Sport BP 200 II och 300 II har båda Lowepro nya UltraCinch™ design som gör att kameran är still även när man hoppar och skuttar, åtkomst från sidan (utan att ryggsäcken behöver tas av), och inbyggt All Wheather Cover™.

Väskorna har också plats för 2 liters vätskepåsar (ingår ej), för att undvika vätskebrist vid tuff träning.

Pris och leverans

Ryggsäckarna börjar levereras under September och kommer att kosta:

Whistler 350 AW. Ca-pris: 3 899: -, inkl. moms.

Whistler 450 AW. Ca-pris: 4 399: -, inkl. moms

Photo Sport BP 200 AW II. Ca-pris: 1 999: -, inkl. moms.

Photo Sport BP 300 AW II. Ca-pris: 2 395: -, inkl. moms.

För mer information kontakta: Kirstine.Lindholm@focusnordic.dk

Focus Nordic i Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Eye-Fi, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Henzo, Joby, Jobo, Nissin, Kenko, Polaroid, Metz, MyMyk, Novoflex, Polaroid, Zeiss och Lytro. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se