2022-07-28 10:13Pressmeddelande

Tamron introducerar en ny mångsidig ultra-telezoom

Tamron 50-400mm F4.5-6.3 Di III VC VXDTamron 50-400mm F4.5-6.3 Di III VC VXD

Med det nya 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD skapar Tamron en helt ny kategori av högpresterande ultra-telezoomobjektiv designade för spegellösa kameror

 

Den nya ultra-telezoomen till Sonys spegellösa fullformatskameror kommer i samma storlek som de vanliga 100-400mm zoomobjektiven, men ändå så går 50-400mm från normalbrännvidden 50mm och hela vägen till en ultratelezoom på 400mm - vilket ger en oöverträffad mångsidighet jämfört med den vanliga 100-400mm.

 

Det nya objektivet har en förbättrad textur och är anmärkningsvärt kompakt, med en längd på bara 183,4 mm och en låg vikt på 1 155 g. Konstruktionen är väderbeständig vilket säkerställer att man kan använda objektivet även i hårt väder. Linsen på objektivets framsida är belagd med en skyddande Flourine-coating som stöter bort både vatten och smuts. Beläggningen gör det lättare att torka av linsen och gör att den inte är lika känslig för smuts, damm, fukt och fingeravtryck.

 

Med en överlägsen optisk konstruktion bestående av 24 element i 18 grupper, 2 XLD, 3 LD och 2 asfäriska linselement tar objektivet bilder av enastående kvalitet oavsett brännvidd.

Användaren kan också njuta av halvmakrofotografering med en närgräns på 0.25m och en avbildningsskala på 1:2 vid 50mm.

 

Objektivet är utrustat med Tamrons patenterade VC-bildstabilisering som effektivt kontrollerar skakningarna som kan dyka upp när man fotograferar på längre brännvidder. Det hjälper också till att reducera suddiga bilder när man fotograferar utan stöd i dämpad belysning eller med långa slutartider.

 

Autofokusen är snabb och precist med Tamrons linjära fokusmotorn, VXD och den avancerade autofokusen kombinerar hastighet och precision, vilket möjliggör snabbt och precis fokus på alla brännvidder.

 

Objektivets programvara kan uppdateras via den vattentäta USB-porten, och objektivet är kompatibelt med Tamrons Lens Utility-mjukvara som låter användaren själv ställa in funktioner som bland annat fokusbegränsning, A-B-fokus, och förinställd fokus på objektivet.

 

Frakt och pris

Det nya objektivet kommer under hösten 2022.

Priset kommer annonseras senare.

 

För mer information, vänligen kontakta Karsten.rath@focusnordic.com

 

Specifikationer

  • 8x zoom
  • Stativfäste kompatibelt med Arca-Swiss (tillbehör)
  • BBAR-G2 och Flourine-coating
  • Låsbar zoomring
  • Anslutningsporten är vattentät (USB Type-C)
  • VXD linjär fokusmotor
  • VC-bildstabilisering
  • Snabbare zoom (zoomringen kan vridas 75°)
  • Filterstorlek 67mm

 

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson
Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg