2023-02-20 11:00Pressmeddelande

Tamron aviserar en ny dynamisk vidvinkelzoom för Fuji X

Tamron 11-20mm F2.8 Di III-A RXD for Fuji X-MountTamron 11-20mm F2.8 Di III-A RXD for Fuji X-Mount

Tamron fortsätter att stärka Fujifilms objektivsystem med en ny mångsidig och dynamisk vidvinkelzoom, Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD.

 

Trots att det är ett ljusstarkt zoomobjektiv med en konstant F2.8 bländare är objektivet mycket litet och känns perfekt balanserat ihop med Fujifilm-kamerornas snygga design.

 

Med ett zoomomfång motsvarande 16,5-30mm för fullformat är det ett perfekt objektiv för rese-, landskaps- och gatufotografering. Objektivet skyddas av en fukttålig konstruktion och har en hållbar fluorbeläggning som ger extra skydd när du fotograferar utomhus i tuffa förhållanden.

När du fotograferar ultravidvinkel på 11mm tillåter objektivet enastående macroprestanda med en närgräns på endast 0,15 m och ett maximalt förstoringsförhållande på 1:4.

 

Objektivet är utrustat med Tamrons RXD AF fokusmotor som ger en snabb och exakt autofokus med utmärkt fokusföljning av rörliga motiv, så att du aldrig missar de viktiga ögonblicken. Dessutom är objektivet extremt tyst vilket gör det perfekt för både stillbildsfotografering och videoinspelning i miljöer som kräver tyst mekanik.

 

Lanseringen är planerad till våren 2023. Rekommenderat försäljningspris kommer att meddelas senare.

För ytterligare information, vänligen kontakta karsten.rath@focusnordic.com

 

Viktiga specifikationer

  • Ljusstark ultravidvinkel med snabb F2.8-bländare
  • Enastående optisk prestanda
  • Tyst RXD stegmotor, perfekt för video
  • Närgräns på 0,15 m vid 11mm brännvidd för kreativ ultravidvinkelmakro
  • Fukttålig konstruktion och fluorbeläggning för att säkra användningen även i tuffa väderförhållanden.

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg