2019-09-26 09:00Pressmeddelande

Superkompakt gimbal för mobilen

null

Liten men kraftfull – den nya motordrivna stabilisatorn Zhiyun Smooth Q2 innehåller mängder av smarta finesser som tar mobilfilmerna till en helt ny nivå. Med sitt kompakta format och en batteritid på uppemot 17 timmar är det här ett idealiskt tillbehör för vloggare och YouTubers!

Den bästa kameran är den man alltid har med sig och i det avseendet är mobiltelefonen oöverträffad. Med stadigt förbättrad bildkvalitet och möjlighet att zooma optiskt blir också mobilen mer och mer användbar för krävande användare som YouTubers, vloggare och andra innehållsskapare. Nya Zhiyun Smooth Q2, en 3-axlig motordriven stabilisator för mobiltelefoner, ger inte bara stadigare videoinspelningar med mjukare och mer professionell känsla. Den tillför också massor av kreativa möjligheter i filmskapandet, tack vare specialeffekter som Dolly Zoom, Vortex Mode och motivföljande lägen.

Bäst av allt – den superkompakta designen gör att man alltid kan ha den här gimbalen med sig!


Snabb montering

Zhiyun Smooth Q2 är kompatibel med de flesta mobiler på marknaden, även stora premium-modeller med skal monterat. Till exempel iPhone 11 Pro Max och Samsung Galaxy S10 Plus. Den justerbara hållaren kan ställas in på en maximal bredd på 85 mm och fungerar även med mobilen placerad i höjdformat, perfekt om man vill filma för Instagram. Tack vare ett smart utformat snabbfäste tar det också bara ett ögonblick att montera eller ta av telefonen.

Smooth Q2 är tillverkad av stark och tålig aluminiumlegering och har ett bekvämt handtag med mjuk silikonbeläggning för att ge bästa möjliga grepp. En stor och lättanvänd joystick på handtagets baksida gör det enkelt att manövrera gimbalen.

Filma på helt nya sätt

Zhiyun Smooth Q2 ger tillgång till en rad specialfunktioner som tar filmskapandet till en helt ny nivå. Following Mode stabiliserar skakningar men tillåter större kamerarörelser så att du kan rikta kameran hur du vill medan Pan Following Mode hjälper till att hålla horisonten rak i bilden. Lock Mode låser fast gimbalen i önskad riktning, så att kameran hela tiden pekar mot ditt motiv oavsett hur du rör dig. Full Range POV Mode följer med i alla rörelser, även lutningar, så att videon ger en häftig närvarokänsla. Vortex Mode ger actionscener en extra dimension genom att snurra mobilen 360 grader runt kamerans axel.

Tillsammans med appen Zy Play får användaren även tillgång till avancerade timelapse-tagningar, panorama-fotografering och Object Tracking. Markera önskat objekt på mobilens skärm så ser stabilisatorn till att det alltid befinner sig kvar i bilden. Det går till och med att filma med en så kallad Dolly Zoom eller Vertigo-effekt, där mobilens zoom utnyttjas för att skapa en dramatisk kameraåkning på klassiskt Hollywood-manér!

Batteri för en full dags skapandeDe kraftiga litiumjon-batterierna i Smooth Q2 ger en drifttid på upp till 17 timmar. Laddningen går fort och efter bara 3 timmar är gimbalen färdig för nya uppdrag. Den kan dessutom agera som powerbank och användas för att ladda mobiltelefonens batteri så att du inte behöver oroa dig att strömmen tar slut mitt i filmskapandet.

Pris och leverans:

Zhiyun Smooth Q2 börjar levereras i mitten av oktober.

Ca-pris inklusive moms: 1 740,- kronor

För ytterligare information: henrik.wernbo@focusnordic.se


Sammanfattning viktiga egenskaper

  • Superkompakt gimbal för mobiltelefoner
  • 3-axlig motordriven stabilisering
  • Fungerar även med mobilen i höjdformat (bra för t.ex. Instagram-video)
  • Passar de flesta iPhone- och Android-mobiler, även plus-modeller
  • Snabbfäste för enkel montering av telefonen
  • Stor, användarvänlig joystick för manövrering
  • Specialfunktioner för spännande filmeffekter
  • Motivföljning, timelapse- & panorama-lägen i appen ZY Play (iOS & Android)
  • Upp till 17 timmars drifttid på en laddning
  • Ladda mobilen från stabilisatorns batterier


Specifikationer

Typ: 3-axlig stabilisering för mobiltelefoner (gimbal)
Telefonhållare: Justerbar bredd, 65-85 mm
Tiltomfång ner/upp: 305°
Panoreringsomfång: 360°
Roll-omfång: -265°
Precision statiskt motiv: +/-0.01 till +/-0.04°
Precision rörligt motiv: +/-0,05 till +/-0.3°
Rekommenderad telefonvikt: 75 – 260 gram (inkl skal & tillbehör)
Drifttid per laddning: Upp till 17 timmar (balanserad kamera).
Driftspänning: 3,6 V
Batteri: Laddningsbara litiumjonbatterier, total kapacitet på 4500 mAh
Laddtid: 3 timmar
Temperaturområde: -5 till +45°C
Mått: 42 x 102 x 204 mm
Vikt: 720 gram inklusive batteri
Funktioner: Following Mode, Pan Following Mode, Lock Mode. Vortex Mode. Full Range POV Mode. 

Med appen Zy Play: Object Tracking. Time Lapse. Motion Time-Lapse. Dolly Zoom. Panorama Mode. Dolly Zoom/Vertigo Shot.

Övrigt: Kontrollpanel med joystick och inspelningsknapp. Kan användas som Powerbank för att ladda telefonen.


Medföljande tillbehör: Manual, ministativ, laddningsbara batterier, USB-C-kabel, handrem

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex,  Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Saramonic och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se