2018-11-12 09:01Pressmeddelande

Steiner SkyHawk 4.0 – robust, lätt och snabbfokuserad

null

Den nya kikarserien SkyHawk 4.0 erbjuder utmärkt hantering och en enastående robusthet, något som har blivit synonymt med Steiner. Det här är perfekta kikare för naturentusiaster!

Om du tillbringar mycket tid i naturen med aktiviteter såsom jakt, fiske, fotografering, paddling eller vandring i bergen, då är Steiner SkyHawk 4.0 en kikare för dig.

Det här är en utomordentligt robust kikare med suverän hantering, snabb fokus och skarp optik, som kommer i fyra versioner; 10x42, 8x42, 10x32 och 8x32. Därmed kan du alltid hitta en lämplig kombination av förstoring och ljusstyrka som passar för just din typ av aktivitet.

Tuff, lätt och bekväm

Kännetecknande för Steiner SkyHawk 4.0 är den utmärkta ergonomin, ett resultat av den tåliga och halkfria gummibeläggningen samt devälformade fördjupningarna för fingrarna som ger ett perfekt grepp i alla väderförhållanden. Ögonmusslorna är tillverkade av mjuk, hudvänlig silikon och designade så att de hindrar ljusläckage från sidorna., på så vis får du alltid en kristallklar bild genom kikaren. De kan också vikas ner för användning med glasögon.

Kvävgasfylld optik som motverkar bildningen av imma på glasytorna, även vid extrema temperaturvariationer (specificerad för intervall mellan -20° C och + 70° C), är en annan bra funktion som du snabbt lär dig att uppskatta.

SkyHawks optiska konstruktion med takprisma gör dessutom kikaren både lätt och kompakt, med andra ord enkel att packa ned i en ryggsäck och en idealisk följeslagare för din resa ut i vildmarken!

Inte ens vid riktigt tuffa miljö- och väderförhållanden behöver du bekymra dig för SkyHawk 4.0. Kikarhuset är tillverkat av robust makrolon och är vattentätt ned till 3 meter. Gummiarmeringen är reptålig och motståndskraftig mot fett och olja och kan ta rejält med stryk innan den visar minsta tecken på användning.

System för snabbfokusering

Har du någonsin försökt följa ett rörligt objekt med en kikare? Då vet du hur viktigt det är med ett snabbt fokussystem. SkyHawk 4.0 har ett centralt placerat fokushjul som kräver minimal rotation för fokusering från närgränsen (2 meter) till oändligt. Du kan även förinställa ett avstånd som du vill kunna återkomma till så fort som möjligt.

8x32
8x32-modellen är idealisk för fågelskådare och naturintresserade som rör sig mycket i skog och mark och behöver en bra kikare med god förstoring och bred bildvinkel. Den låga vikten gör även kikaren lämplig för långvariga observationer.

8x42
8x42-versionen av SkyHawk 4.0 är en mångsidig favorit med lätt och kompakt format. Dess fördelar är ett stort synfält, utmärkt ljusstyrka och bekväm hantering, vilket gör den till ett perfekt val för krävande användare.

10x32
Den här modellen erbjuder 10x förstoring och avslöjar en fascinerande mängd detaljer i ett landskap även på långa avstånd. Kombinationen god ljusstyrka och optisk prestanda gör den till en utmärkt kikare för allroundanvändning.

10x42
SkyHawk 4.0 med 10x förstoring och 42 mm öppning ger en ljus och skarp bild på alla avstånd och är utmärkt för att observera detaljer på långt håll, till exempel i vidsträckta landskap eller bergsmiljöer.

Pris och leverans:

De nya kikarna i Steiner SkyHawk 4.0 serien börjar levereras i slutet av November.

Priser:

8x32: Ca-pris: 4195:- kronor

8x42: Ca-pris: 5295 kronor

10x32: Ca-pris: 4495 kronor

10x42: Ca-pris: 5649 kronor

För ytterligare information: hans.bergquist@focusnordic.se

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex,  Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Saramonic och RoadEyes. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se