2021-03-29 07:59Pressmeddelande

Steiner Navigator får ny design

Steiner Navigator har sedan länge varit det självklara valet av kikare för professionella sjömän och seglare. Modellen används idag av rederier, sjöräddare och marinen.

Nu uppdateras modellen med ny design.

 

Med det nya större greppet är det lättare att hantera kikaren med en hand, även vid hård sjögång. Det säkerställer säker navigering även under de svåraste förhållanden. Förutom ett fast grepp har den nya gummiarmeringen också förmågan att stöta bort vatten. Något som ger ett säkert grepp även under kraftfullt regn.

 

En annan nyhet är det förbättrade synfältet som gör det lättare för användare att navigera säkert när de går in i en hamn eller seglar i innerskärgårdar. 

 

Liksom den tidigare modellen erbjuder den nya Navigator-serien två modeller med inbyggd analog kompass. En kompass hjälper till att snabbt ta ut riktningen och underlättar kommunikationen på båten. Denna kompass är vätskedämpad, absorberar stora stötar och är också den mest exakta i sin klass. En ny funktion på kompassen är placeringen av ljusknappen, vilket gör det möjligt för användaren att hålla kikaren med bara en hand och samtidigt aktivera kompassbelysningen.

 

Steiner Navigator-serien består av följande modeller:

 

Navigator 7x50

Med en frontlins på 50 mm i diameter och en förstoring på 7 gånger ger denna kikare en lugn bild även i hård sjögång. Den har en ljusstark bild med utmärkt kontrast och detaljskärpa, även i svagt ljus.

Ca-pris: 5 799:- (inkl. moms)

 

Navigator 7x50C

Samma prestanda som Navigator 7x50 men med inbyggd vätskedämpad kompass med belysning.

Ca-pris: 6 999:- (inkl. moms)

 

Navigator 7x30

Kompakt design med en frontdiameter på 30 mm gör denna modell till en perfekt följeslagare i alla typer av båtar. Dess egenskaper gör den också mycket användbar på land.

Ca-pris: 4 699:- (inkl. moms)

 

Navigator 7x30C

Samma prestanda som Navigator 7x30 men med en integrerad HD-stabiliserad kompass. Det säkerställer mer säkerhet till sjöss genom pålitliga styrkurser.

Ca-pris: 5 799:- (inkl. moms)

 

De nya kikarna börjar levereras under april.

 

För mer information, vänligen kontakta: hans.bergquist@focusnordic.se

 

 

Nyckelfunktioner

  • Lätt att använda med en hand 
  • Vattentät
  • Fantastiskt synfält 
  • Inbyggd kompass (C-modellerna)

 

.

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se