2020-11-11 12:32Pressmeddelande

Saramonic tar sina succé-mikrofoner till nästa nivå

Med lanseringen av Blink 500-systemet förra året revolutionerade Saramonic sättet vi använder trådlösa mikrofoner på. Nu kommer de nya Pro-modellerna, Saramonic Blink 500 Pro B1 och B2. De tar prestanda och räckvidd till en helt ny nivå

De nya modellerna ger professionella funktioner som videografer och live-streamare behöver. Med en utökad räckvidd på upp till 100 m och en förlängd batteritid på upp till 8 timmar, har användare nu möjligheten att jobba på ett helt annat sätt. Med tagningar, utan risk för avbrott eller störningar, under en hel dag på endast en laddning.

Den nya RX-mottagaren med dubbla kanaler inkluderar både TRS- och TRRS-utgångar. Därmed fungerar systemet både med alla kameror och andra enheter som har mikrofoningång. Det är också kompatibelt med smarttelefoner och surfplattor som har hörlursuttag. Mottagaren har en mycket efterfrågad valbar Mono/Stereo-inställning, vilket möjliggör upptagningar på separata kanaler till kamerans eller inspelarens mikrofoningångar, när man använder två sändare.

Sändarna har en inbyggd rundupptagande mikrofon med en imponerande känslighet på -39 dB. Det ger ett dynamiskt och kristallklart ljud från en sändare som enkelt kan fästas på en skjorta, krage eller stoppas i en ficka. Den fungerar även som en traditionell bodypack-sändare med den inkluderade SR-M1 rundupptagande lavalier-mikrofonen.

Med Saramonic Blink 500 Pro B1 och B2 kan du skicka signaler trådlöst på separata kanaler och förse mikrofonerna med strö. Detta gör systemet otroligt mångsidigt, eftersom det kan kopplas till nästan vilken ljudkälla som helst. Du kan använda den medföljande lavalier-myggan, koppla till en riktad mikrofon, lägga till en headset-mikrofon eller nästan vilken annan 3,5 mm mikrofon som helst, och få perfekta ljudnivåer varje gång!

Både mottagaren och sändaren har en stor och tydlig OLED-skärm som låter dig hålla ett öga på ingångsläge, mikrofonnivåer, parkoppling och mycket mer. Nytt är även det uppladdningsbara förvaringsetuiet som inte bara erbjuder förvaring utan även har ett inbyggt uppladdningsbart batteri på 2000mAh (B2), så att man har med sig extra laddning.

 

Pris och leverans

De nya Saramonic Blink 500 Pro B1 & B2 börjar levereras under november. 

Saramonic Blink 500 Pro B1, Ca-pris: 2 699:-

Saramonic Blink 500 Pro B2, Ca-pris: 3 999:-

 

 För mer information, vänligen kontakta: odd.bergsto@focusnordic.no

 

 

Nyckelfunktioner:

  • Litet smidigt system
  • Mottagaren funkar som en fristående mikrofon och kan kopplas direkt till en lavalier-mygga eller andra mikrofoner
  • En imponerande känslighet på -39 dB
  • Mottagaren kan ta emot signal från upp till två sändare
  • Uppladdningsbart förvaringsetui medföljer 
  • Mottagaren har en extra kanalingång för mikrofoner med en 3,5 mm koppling


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se