2019-09-25 09:00Pressmeddelande

​Saramonic Blink 500, ett idealiskt trådlöst system

null

Även om du filmar med en kamera, smartphone eller surfplatta är trådlösa mikrofoner ett viktigt verktyg för videoproduktion och Blink 500 är ett av de minsta och mest lätta system du kan hitta idag.

Trots sitt lilla och kompakta format levererar det ett professionellt ljud av högsta kvalitet och gör det idealiskt för filmare, journalister, vloggers och youtubers som behöver ett otroligt lättanvänd trådlöst mikrofonsystem som inte står i vägen för sitt skapande.

Liten produkt, enormt ljud

Blink 500 B2 är ett oerhört kompakt och lätt system, men den levererar ett kristallklart professionellt ljud av högsta kvalité.

De mångsidiga sändarna har inbyggda mikrofoner som fångar rösten perfekt. Den är tillräckligt liten för att klämma fast på en skjorta eller stoppa ner i fickan. De fungerar också som traditionella överföringssändare med de medföljande SR-M1 lavalier-mikrofonerna, vilket kan ge bättre ljud om du står i en stökig ljudmiljö.

Så avancerad att det är enkelt

Enheterna sänder på frekvensen på 2,4 Hz och hoppar automatiskt mellan kanaler för att undvika statiska brus och ljudavbrott. Att para sändarna med mottagaren är enkelt, och alla komplicerade aspekter av att använda trådlösa mikrofoner händer sömlöst i bakgrunden, så att man kan koncentrera sig på berättelsen och få en bra film.

Perfekta nivåer

En av de knepiga aspekterna av att fånga ljud för video kan vara att kontrollera ljudnivåerna. Vissa människor talar mycket högt, medan andra talar väldigt lågt.

Därför har Blink 500-sändarna knappar som är mycket enkla att sköta, för att sänka eller höja nivåerna med och intelligenta LED-displayer som visar dig hur de är inställda.

De inbyggda lithium-batterierna ger ca fem timmars batteritid från en laddning. USB-C-portarna kan användas för att driva eller ladda enheter som tar USB-laddning. Sändarnas kraft på 10 milliwatt ger dig en imponerande räckvidd på 30 meter med hinder och 50 meter i öppna utrymmen.

Ljudsystemet för kameror och mobila enheter

Både TRS- och TRRS-utgångskablar ingår i 500 B1 och B2 så att systemet fungerar perfekt med DSLR, spegelfria och andra typer av kameror, såsom smartphones och surfplattor som har hörlursuttag. Mottagarens utgång ger en stark signal så du slipper oönskat brus.

Ett idealiskt trådlöst system

Bärbara, kompakta trådlösa mikrofonsystem är viktiga verktyg för alla som spelar in video, och det faktum att Blink 500 är ett av de minsta och lättaste som finns men som ändå levererar ett professionellt filmljud gör det idealiskt för filmare, journalister, vloggare och youtubers.

Det är tillräckligt litet för att rymmas i kameraväskan eller till och med i fickan, så att man enkelt kan ta den med sig överallt.


Produkter/priser i Blink 500 sortimentet:

500 B1

1 st. sändare och en mottagare för 3,5 mm anslutning, inklusive lavalier myggmikrofon och trrs-kablar för mobil.

Ca-pris inkl. moms: 2 050:-


500 B2

2 st. sändare och en mottagare för 3,5 mm anslutning, inklusive lavalier myggmikrofon och trrs-kablar för mobil.

Ca-pris inkl. moms: 2 950- kr.

500 B3

1 st. sändare och en mottagare för Apples mobila enheter med lightning-kontakt, inklusive lavalier myggmikrofon.

Ca-pris inkl. moms: 2 425:- kr.


500 B4

2 st. sändare och en mottagare för Apples mobila enheter med lightning-kontakt, inklusive lavalier myggmikrofon.

Ca-pris inkl. moms: 3 195:- kr.


500 B5

1 st. sändare och en mottagare för Android och USB-c anslutning, inklusive lavalier myggmikrofon.

Ca-pris inkl. moms: 2 425:- kr.


500 B6

2 st. sändare och en mottagare för Android och USB-c anslutning, inklusive lavalier myggmikrofon.

Ca-pris inkl. moms: 3 195:- kr.

Saramonic Blink 500 finns för omgående leverans.


För ytterligare information: odd.bergsto@focusnordic.no

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex,  Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Saramonic och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se