2021-11-26 08:00Pressmeddelande

Samyang presenterar en helt ny serie cinemaobjektiv

Samyang visar återigen världen varför man är en av världens ledande objektivtillverkare med inte mindre än fyra nya cinemaobjektiv som är avsedda för professionell filmfotografering.

De nya objektiven är Xeen Anamorphic 50mm T2.3 och Xeen Meister 35mm T1.3, 50mm T1.3 och 85mm T1.3-modellerna. Dessa nya förstklassiga XEEN-objektiv täcker fullformat men även större sensorer och är utformade för digital filmfotografering av högsta kvalitet.

Xeen Anamorphic 50mm T2.3 2x
Den nya Xeen Anamorphic 50mm T2.3 öppnar upp för nya kreativa möjligheter och möjliggör inspelningar som tidigare skulle ha ansetts omöjliga. Det utmärkande för anamorfiska bilder är bland annat utseendet på bokehn.

En nyutvecklad bländare med 13 bländarlameller skapar perfekt ovala och jämnt belysta out-of-focus-högdagrar. Detta säkerställer en tilltalande bokeh som filmskapare kommer njuta av och använda sig av kreativt. 50mm T2.3-objektivet ger ett snyggt filmiskt 2.4:1-material i 16:9-format. Xeen Anamorphic 50mm T2.3 har också en icke-roterande frontdiameter på Ø114 mm, som är idealisk för användning med en 4x5 matte box.

Xeen Meister 35mm T1.3│50mm T1.3│85mm T1.3
Xeen Meister är en ny serie objektiv som låter filmfotografer skapa en vacker, konsekvent och kontrollerad flare i bilden, samtidigt som kontrasten bibehålls och transmissionsförluster undviks.

Med ett 8K-stöd och unik X-coating-teknik kan linserna och de interna ljusreflektionerna kontrolleras effektivt för att skapa en distinkt look.

Objektivet ger en rik och detaljerad avbildning av motivet. Xeen Meister-objektiven är färgmatchade över hela sortimentet och har ett ljusstarkt T-värde på T1.3. De 13 bländarlamellerna ger utmärkt prestanda i svagt ljus och skapar en vacker bokeh. PL-versionerna innehåller också i-Technology protokoll, vilket gör att användare med kompatibla kameror kan se och registrera metadata om objektivet, t.ex. brännvidd, bländare och fokuseringsavstånd.

Varje objektiv har 300° fokusrotation, vilket hjälper till att skapa exakta fokusjusteringar och fokusskalorna är vinklade så det är lättare att se inställningarna, även när man tittar på objektivet från sidan.

De här förstklassiga filmobjektiven är robusta och främre delen är gjord av titan. De är redo att passa på ett urval objektivfattningar.

Pris och leverans:
De nya objektiven kommer att börja levereras i mars 2022
Rekommenderat försäljningspris meddelas i slutet av december 2021

Specifikationer:

  • Xeen anamorphic – ger snyggt filmiskt 2.4:1-material i 16:9-format
  • Xeen anamorphic – nyutvecklad bländare med 13 bländarlameller, skapar perfekt oval och jämnt belyst bokeh
  • Xeen Meister – stöd för 8K och unik X-coatingteknik
  • Xeen Meister – ljusstarkt T-värde T1.3
  • Xeen Meister – delvis gjort av titan

 

 

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg