2014-03-26 08:43Pressmeddelande

Samyang öser på med nya objektiv

null

Knappast någon annan objektivtillverkare har släppt så många nya modeller de senaste åren som Samyang, och nu kommer det fler. Dels introducerar man ett 12mm vidvinkel för: Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E och MFT, och samtidigt kommer man med ett ljusstarkt 8mm Fish-eye V-DSLR (speciellt anpassat för filmning) för Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E.

Samyang 12mm F/2,0 NCS CS

Detta smidiga objektiv är konstruerat för att klara de allra bästa spegellösa modellerna med en upplösning över 24 megapixel. Objektivet är raktecknande och kvalité och egenskaper uppnås bl.a. med en avancerad konstruktion som har 12 linselement i 10 grupper varav en asfärisk lins, en hybrid-asfärisk och tre linser med ED-glas.

Objektivet lämpar sig speciellt bra för landskap, interiörer, arkitektur och astrofotografering.

Specifikation

Bländaromfång: F/2,0 – F/22

Närgräns: 0,2 meter

Filtergänga: 67 mm

Antal bländarlameller: 6

Längd: 59 mm (Canon M)

Vikt: 245 g (Canon M)

Finns för: Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E och MFT

Pris och leverans

Objektiven beräknas finnas i handeln i maj och kommer att kosta, Ca-pris: 3690: -

Samyang 8mm T3,1 V-DSLR UMC Fish-eye II

Också detta nya objektiv är för spegellösa Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E och MFT, men är framförallt designat för de som gillar att filma med sin kamera. Objektivet har kuggar för ”Follow Focus-system” och en steglös bländarinställning vilket ger möjlighet att ändra skärpedjup under filmning med en mjuk och snygg övergång.

Konstruktionen består av 11 linselement i 8 grupper och ger en diagonal bildvinkel på 180 grader. Det i kombination med en närgräns på bara 0,3 meter ger möjligheter till riktigt spännande filmvinklar. Objektivet är konstruerat för att möta kraven från kameror med riktigt hög upplösning (över 24 MP).

Specifikation

Bländaromfång: T3,1 – T22

Närgräns: 0,3 meter

Filtergänga: finns ej

Antal bländarlameller: 6

Längd: 64,4 mm (Canon M)

Vikt: 265 g (Canon M)

Finns för: Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E

Pris och leverans

Objektiven beräknas finnas i handeln i maj och kommer att kosta,

Ca-pris: 3490: -

För ytterligare information: lasse.ericson@focusnordic.se

Focus Nordic  i  Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Pentax, Kodak, Lowepro, SanDisk, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon,Sirui, GePe, Kenko, Metz, iSAW och Lensbaby. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se