2021-11-04 09:00Pressmeddelande

Samyang AF 50mm - ett normalobjektiv för Sony med utmärkt prestanda

Det nya Samyang AF 50mm F1.4 FE II är ett normalobjektiv som kombinerar hög prestanda med liten storlek.

 

Med en vikt på endast 420 g är objektivet det minsta (88,9 mm) och lättaste bland alla normalobjektiv med 50mm brännvidd med stor bländare för Sony FE-fattning.

Ett fast 50mm-objektiv betraktas ofta som ett typiskt normalobjektiv och motsvarar ungefär den bildvinkel vi har med våra ögon.

Objektivet är perfekt för dig som vill isolera och framhäva dina motiv mot bakgrunden, skapa vacker bakgrundsoskärpa eller ta bilder i svagt ljus.

 

Den optiska konstruktionen består av 11 element i 8 grupper (2 ASP, 3 HR och 1 ED). I kombination med Sonys fullformatssensor ger det här objektivet överlägsen skärpa och kontrast i alla delar av bilden. De 9 bländarlamellerna skapar en mjuk, naturlig bokeh och det är lätt att lyfta fram motivet på ett fantastiskt sätt och skapa en vacker bakgrundsoskärpa.

 

Utrustat med Samyangs linjära stegmotor (STM) tillfredställer det både fotografer och filmare med en tystare och mer exakt styrning av de större och tyngre linsgrupperna.

 

På sidan av objektivet finns ett anpassat reglage som gör att man kan justera bländaren med fokusringen. Med Samyangs Lens Station (tillbehör) kan du sätta olika egna funktioner för reglaget (fler funktioner kommer läggas till genom mjukvaruuppdateringar längre fram).

Precis som den tidigare släppta AF 24-70 f/2,8 FE har det nya 50mm-objektivet en fokusring med en ytstruktur som ger användaren bra grepp och som känns skön att jobba med. Tätningen garanterar användning även i tuffa väderförhållanden.

 

Objektivet passar i ett stort antal situationer och är ett utmärkt objektiv om du vill filma eller fotografera människor och samtidigt ta med miljön in i bilden.

 

Pris och leverans

Det nya objektivet börjar levereras i december.

Rekommenderat försäljningspris är SEK 7.099,- (inkl. moms).

 

För mer information, vänligen kontakta karsten.rath@focusnordic.com

 

Specifikationer:

 

  • Väger endast 420 g
  • Fantastisk bildkvalitet
  • Närgräns är bara 0,4 m
  • Filterstorlek 72 mm
  • Utrustad med Samyangs linjära STM (stegmotor)
  • Vädertätad
  • De 9 bländarlamellerna skapar en mjuk och naturlig bokeh
  • Perfekt för både video och foto


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg