2019-09-10 11:01Pressmeddelande

Rotolight Titan X2 – en ny era av ljus för filmskapare

null

Kraftfull, innovativ och otroligt mångsidig – nya LED-belysningen Rotolight Titan X2 erbjuder filmskapare och fotografer en oöverträffad kontroll över ljuset, både i och utanför studion.

Rotolight Titan X2 omdefinierar standarden för filmbelysning. Titan X2 är ett banbrytande mjukt LED-ljus som använder sig av toppmodern RGBWW-teknik för att ge enastående ljusstyrka och färgnoggrannhet och innehåller en rad innovativa funktioner som underlättar för ljussättare och ger dem nya kreativa möjligheter. Titan X2 är designad och tillverkad i Storbritannien och representerar den allra senaste tekniken inom LED-belysning i ett elegant men ändå robust paket.

Ljusstark och flimmerfri

Titan X2 är marknadens starkaste softljus med 2x1 paneluppsättning men det återspeglas inte i dess vikt. Lamporna ger tillräckligt med ljus för att kunna användas i alla slags belysningssituationer och har utmärkt prestanda genom hela CCT-spektrumet, hela vägen från 3000 K – 10,000 K. Titan X2 är perfekt för snabbt och intensivt arbete och är helt flimmerfri vid alla slutarvinklar och intensiteter. Den stora ljuskällan ger ett underbart mjukt ljus med smickrande återgivning av motivet utan några skarpa skuggor.

Elektronisk styrning av ljuset

Med Rotolights patentsökta SmartSoft -teknologi kan ljussättare nu justera ljusets diffusion, fokus och spridning elektroniskt, något som ger oöverträffad kontroll samtidigt som behovet av geler elimineras. SmartSoft ger möjlighet till justering lokalt på själva lampan, via DMX eller trådlöst och innebär en tids- och kostnadsbesparande revolution inom belysningskontroll.

Färgkärm med touch-kontroll

Titan X2 har en härdad LCD-pekskärm med ett intuitivt, snabbt och responsivt användargränssnitt. Belysningsproffs behöver inte längre navigera genom komplexa undermenyer, utan kan komma åt viktiga funktioner med ett enda tryck tack vare snabbstartikoner och upp till tio användaranpassade förinställningar. Färgskärmen gör det också möjligt att se förhandsgranskningar av det omfattande filterbiblioteket i Titan X2, så att filmskapare kan få exakt den färg de vill utan att behöva gissa sig fram.

Exakt färgåtergivning och filterbibliotek med 1300 geler

Rotolights expertutvecklade PentaChromic färgmotor med banbrytande RGBWW-teknik garanterar vackra, naturliga hudtoner och livlig mättnad. Titan X2 presterar utmärkt både ifråga om CRI- och TLCI-värden, vilket innebär mycket exakt färgåtergivning som minskar behovet av efterbehandling. Titan X2 erbjuder en palett med över 16,7 miljoner färger som kan hämtas fram på några sekunder. Alltsammans är tillgängligt i fem olika ljuslägen: CCT, HSI, RGBW, XY och Filter som innehåller ett omfattande bibliotek motsvarande över 1300 geler.

Kreativa ljuseffekter med CineSFX

Titan X2 är utrustad med Rotolights prisbelönta svit av användaranpassningsbara specialeffekter CineSFX (Fire, Lightning, TV, Gunshot, Paparazzi och mer) vilket eliminerar behovet av tidskrävande arbeten med specialbyggda stroboskoplampor. Den patenterade CineSFX använder Titans RGB-motor för att leverera realistiska belysningseffekter i färg och är designad i samarbete med Stefan Lange, veteran inom filmeffekter (bl.a. Batman, James Bond 'Skyfall' & Tomb Raider). CineSFX ger fantastiska möjligheter till kreativt filmskapande!

Mångsidigt blixtljus för studio- och portättfotografer

Förutom att det är den perfekta belysningen för filmare och broadcastföretag erbjuder Titan X2 även ett kraftigt blixtljus helt utan uppladdningstid och med möjlighet till HSS (High Speed Sync) upp till 1/8000 sekund – perfekt för avancerade studio- och porträttfotografer. Med sin inbyggda Elinchrom Skyport-blixtmottagare kan upp till tio Titan X2 triggas trådlöst med hjälp av Rotolight HSS-sändare (tillgänglig för alla större kameramärken). Den trådlösa styrningen har en räckvidd på hela 200 meter.

Flexibel och tillförlitlig

Den unika, mångsidiga Titan X2 erbjuder kompletta anslutnings- och kontrollmöjligheter direkt ur kartongen. Eller vad sägs om stöd för kabel / wDMX, Bluetooth* (för fjärrstyrning via en app), integrerad LumenRadio-kompatibilitet*, Elinchrom Skyport flashmottagare och RJ45.

Med bästa energieffektivitet i klassen är Titan X2 en idealisk följeslagare för fotografering både i och utanför studion och finns med en mängd olika monteringsalternativ. Den är kompakt men ändå robust, tillverkad av material av högsta kvalitet och har fyra tåliga aluminiumhandtag för enkel hantering. Varje lampa är individuellt kalibrerad. Ägare av Titan X2 kan vara säkra på att deras belysning kommer att leverera enastående prestanda och fungera tillförlitligt i många år.

*Bluetooth och LumenRadio är inbyggda som standard och kommer att aktiveras via firmware-uppdatering under Q1 2020.

Pris och leverans

Rotolight Titan X2 börjar levereras under oktober, och kommer i tre versioner:

Rotolight Titan X2 , Standard Yoke. Nettopris: 46,150:- kronor.

Rotolight Titan X2 , Pole Yoke. Nettopris: 46,150:- kronor.

Rotolight Titan X2 , PSwan Neck Mount. Nettopris: 43,140:- kronor.


För ytterligare information: odd.bergsto@focusnordic.no


Om RotolightRotolight är ett banbrytande brittiskt teknikföretag som specialiserat sig på att tillverka mångsidiga och portabla LED-belysningar för fotografer och filmare. Företaget är känt för sin innovationsförmåga och för produkter som ger bildskapare unika verktyg och fördelar, så att de kan förverkliga sina kreativa idéer och ambitioner. Rotolight är ofta först vid utvecklingen av nya funktioner i denna produktkategori och har tagit emot många internationella utmärkelser för sitt nytänk, smarta tekniska lösningar och sin höga kvalitet. Som familjeföretag har Rotolight ett långsiktigt perspektiv där man kontinuerligt investerar i utvecklingen av enastående kvalitetsprodukter och en helt unik kundupplevelse.

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex,  Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Saramonic och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se