2014-04-10 10:00Pressmeddelande

Polaroid i ropet igen

null

Direktbildsfotografering har alltid handlat om kreativitet och viljan att avbilda sina vänner och sig själv. Så i detta ”Selfiens” tidevarv är det kanske inte så konstigt att ”Instant Photography” fått en renässans. Efterfrågan på direktbildskameror ökar lavinartat och för att möta efterfrågan har Polaroid valt att bredda sin distribution. Man har valt Focus Nordic AB, nordens största fotogrossist, som ensam distributör i norden för sina direktbilds-produkter.

”En Polaroidkamera är bland det coolaste man kan ha just nu”, säger Rebecca Laanemets, Nordic Product Manager hos Focus Nordic AB. ”Vi har knappt hunnit få in de första kamerorna på lager ännu och redan står flera stora kunder i kö för att köpa. Riktigt roligt är att nya kunder för oss, inom helt andra branscher visat intresse.”

Kamerorna

I sortimentet finns en analog modell och två digitala. Den analoga som är den ”allra hetaste” finns i fyra färger, svart, blå, lila och röd.

Pris och tillgänglighet

Produkterna finns för leverans omgående och kostar:

Kamerorna:

Polaroid instant analog camera PIC300, ca-pris: 888: - inkl. moms.

Polaroid instant digital camera Z-2300, ca-pris: 2065: - inkl. moms.

Polaroid instant digital camera Z-340, ca-pris: 2599: - inkl. moms.

Media:

För Pic300:

Polaroid instant film media 2x3” (5,3x8,6cm) 10p., ca-pris: 106: - inkl. moms

Polaroid instant film 2x3” (5,3x8,6cm) 20p., ca-pris: 196: - inkl. moms

För Z-2300:

Polaroid instant zink media 2x3” (5,1x87,6cm) 30p., ca-pris: 171: - inkl. moms

Polaroid instant zink media 2x3” (5,1x87,6cm) 50p., ca-pris: 265: - inkl. moms

För Z-340:

Polaroid instant zink media 3x4” (7,62x10,1cm) 30p., ca-pris: 191: - inkl. moms

Polaroid

är ett av världens mest kända och respekterade varumärken med en historia och erfarenhet på mer än 75 år av direktbilds-fotografering.

Läs mer om Polaroid på:

http://www.Polaroid.com.

För ytterligare information: rebecca.laanemets@focusnordic.se

Focus Nordic  i  Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Pentax, Kodak, Lowepro, SanDisk, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon,Sirui, GePe, Kenko, Metz, Polaroid och Lensbaby. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se